• Het is koud in Delft! Toch heeft thuisploeg DHL een oplossing voor de vele meegereisde Leidschendammers. De tribune is zo geparkeerd dat de zon wel en de striemende wind niet de toeschouwers bereikt. Beide teams hebben er in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop echt zin in.

De opening is voor SEV. Lekker combinerend worden de eerste speldenprikken uitgedeeld maar echt gevaarlijk wordt het pas in de 8e minuut. En hoe. Vlot combinerend wordt eindstation Rashid bereikt en hij gaat meteen voor het doelpunt van de dag. Onderkant lat zet hij SEV op 0-1. SEV is in deze fase duidelijk de bovenliggende partij en gesteund door de harde wind in de rug zoekt het volop de aanval. Kans op kans volgt. De lat en de prima doelman van de thuisploeg staan meer treffers in de weg. Verdedigend hebben de Leidschendammers de boel onder leiding van Rubin goed op orde. Glipt er een bal door de defensie is daar de van JO17-2 geleende doelman Alwin die zijn hele hebben en houden in de strijd werpt. JO17-2 heeft ook Adam en Florian afgestaan en zij laten zien dat SEV in de jeugd meters maakt. Naadloos passen zich aan. Na 35 minuten en heel wat gemiste kansen denkt heel SEV aan een goede voorsprong bij de thee. Dan is de huidige stand niet genoeg, snelle opbouw over de as van het veld, bal landt bij Emir die fraai door de defensie van DHL soleert en de 0-2 op het bord zet.

Theetijd.

In de rust Kevin van de JO15 in het veld brengen, wat afspraken over het vervolg en de sportieve en leuk spelende Delftenaren in de eigen waarde laten. Niet te snel de wedstrijd op slot gooien, dus in de eerste minuut na rust gewoon een tegendoelpunt incasseren: 1-2. Verder moet je het niet laten komen denkt ook Emir. Hij vindt de vrijstaande Thomas en diens knal in de kruising doet ook al mee voor doelpunt van de dag 1-3. De Hollandse Leeuw dringt aan maar de kansen zijn voor de bezoekers. Met nog 8 minuten op de klok wordt de wedstrijd door SEV op slot gegooid. Een vrije trap vanaf de middenlijn wordt door Jeremy heel fraai ingekopt en hij tekent dan meteen voor de eindstand 1-4. Tja, het is nu niet mogelijk te bepalen wie het doelpunt van de dag maakt. Ondanks de lage gevoelstemperatuur heeft geen toeschouwer het koud gehad