• Winterse omstandigheden, waterkoud, dus alle toeschouwers op de goed bezette tribune. SEV opent rustig en trekt het initiatief al snel naar zich toe. Dat levert wat halve mogelijkheden op maar dit is direct ook het signaal voor de bezoekers om fysiek en verbaal de grenzen op te zoeken. Deze werden al ras gevonden en overschreden. De uitstekende leidende scheidsrechter Gomes grijpt onmiddellijk in en beteugelt het geweld. Toch schrikt SEV en verder dan wat fraaie combinaties over de as van het veld komt de thuisploeg niet. Halverwege de eerste helft dringt SEV steeds meer aan en na een prima actie van Michiel van der Zwan belandt de bal bij Paul Jansen die van 25 meter met strak schot doelman Patrick Tyssen passeert en zo de 1 – 0 op het bord zet. SEV blijft aandringen maar komt niet meer tot uitgespeelde kansen. Ook Haagse Hout wordt niet gevaarlijk tot de 43e minuut. Een misverstand in de groen/witte defensie opent de weg voor Danny Stakenburg en die rondt knap af. Met de 1 – 1 wordt de thee opgezocht en zeker zo belangrijk het warme clubgebouw.

In de rust heeft trainer Luhulima benadrukt een hoger tempo te spelen en dit levert na de hervatting al meteen een reeks grote kansen op. In de 48e minuut legt Martijn Kersten de bal klaar voor Jasper Koning maar een moment van weifeling en weg kans. Niet veel later een goede actie van Robin Schoew, een knappe uithaal met het chocoladebeen en de bal landt onderkant lat achter de lijn. Omdat het kunstleder weer het veld in stuit, wordt de bal nog even extra tegen het net gewerkt. Afgevlagd en gefloten vanwege buitenspel. SEV stapelt nu kans op kans maar de scherpte ontbreekt. Zelfs in de momenten waarbij de Haagse doelman al is gepasseerd, blijft het gapende lege doel ook echt leeg. In de 78e minuut weer een aanval waarbij zowel Paul Jansen als Jasper Koning op een diepe bal reageren. Jansen is eerder bij de bal maar ook doelman Tyssen komt met hoog geheven been naar de rand van de zestienmeter. De Hagenaar raakt de bal niet maar Jansen wel dus scheidsrechter kan niet anders doen dan naar de stip wijzen. Jasper Koning neemt deze elfmetertrap koel als altijd en het is 2 – 1. In de resterende speeltijd krijgt SEV veel ruimte maar de eindpass is telkens net niet goed genoeg om een grotere zege op het wedstrijdformulier te laten noteren. De winst komt echter ook niet meer in gevaar.