• Een waterig zonnetje, temperatuur net boven nul en dus zoeken veel Leidschendammers de tribune op. Langs de lijn de echte diehards. Zij zien SEV in de eerste minuten al direct een grote kans krijgen via Jasper Koning. Die denkt aan het publiek en wil de wedstrijd niet vroegtijdig in het slot gooien. De tweede en allesbeslissende fase van de competitie is begonnen en met Meerbrug treft SEV dan ook meteen een topper. Dat blijkt al snel want na de eerste speldenprikken van SEV controleert Meerburg de wedstrijd. De bezoekers krijgen wat halve kansjes maar verder laat de thuisploeg de bezoekers niet komen.

Sterker na een half uur spelen neemt SEV het initiatief weer over en nadat eerst Robin Schoew veel pech heeft omdat zijn inzet via de onderkant van de lat niet tot een doelpunt leidt, krijgt SEV meerdere hele grote kansen. Ook Meerburg komt nog ’n keer gevaarlijk door maar de afwerking faalt. In de fase kort voor rust wordt Jasper Koning vrij voor doelman Bom gezet. Op het moment dat hij de bal over de doelman tilt, volgt een doodschop waardoor Koning de bal niet de juiste richting mee kan geven. Waar alle toeschouwers een (meer dan terechte) strafschop verwachten, kijkt scheidsrechter Van der Wel naar de assistent en mist de overtreding. Niet veel later staat Koning weer alleen voor doelman Bom maar deze keer weet de doelman met een reflex redding te brengen.

Thee met 0 - 0.

Na rust is het SEV dat aandringt en in de 53e minuut volgt een kansrijke aanval over links. Meerburg onderschept en de bal wordt richting spoorbaan geschoten. Omdat bij de thuisploeg iedereen aanvallend staat, valt de bal voor de voeten van Daan van der Zwan die koelbloedig afrondt 0 - 1. Even lijkt de thuisploeg te worden overlopen maar onder leiding van Paul Jansen en Wessel van Huizen wordt een overwicht opgebouwd. Echte kansen zijn schaars. Met inmiddels vier spitsen en vier aanvallende middenvelders gaat SEV op zoek naar de gelijkmaker. Die valt in de 88e minuut. Op de rand van het strafschopgebied wordt Robin Schoew tussen twee verdedigers aangespeeld, in de draai neemt hij de bal mee en scoort onberispelijk. Leidsman Van der Wel staat goed gepositioneerd zodat het gewapper langs de lijn terecht wordt genegeerd. Met 1 - 1 behoudt SEV de ongeslagen status.