• 40 jarig Jubileum Frank van der Meer

  20 nov 2022
 • Op een koude zaterdagmiddag 19 november 2022 was het dan eindelijk zover.
  Nadat hij al bijna 2 jaar liep te wachten op zijn huldiging als 40 jarig lid kwam het er dan heel onverwacht van. De leider van zijn team en tevens goede vriend had al diverse malen gevraagd of Frank gehuldigd kon worden. Frank had zich voorgenomen om dit heugelijke feit te halen en dan eventueel te gaan stoppen en met zijn oude voetbalvrienden te gaan tennissen. Maar dat terzijde.
  Laten we eerst eens kijken hoe Frank bij SEV kwam en waar hij altijd gespeeld heeft. Het zal 1980 of 81 zijn geweest dat er een redelijk jonge Frank de overstap maakte van de buren naar SEV toe. Hij kwam toen in de selectie terecht onder leiding van een ook al toen redelijk jonge trainer Jan Baak.
  Bekende spelers uit deze selectie waren onder andere Ruud van Nunspeet, Cees Aarts, Ruud Bruggeman, Wim de la Rie en Johan Veenstra. U ziet het al mensen die heden ten dage nog rond lopen bij de Club. Voornaamste voorval uit deze tijd was dat het 2de elftal op het punt stond te promoveren naar de 2de klasse KNVB (let wel het 1ste elftal speelde hoofdklasse HVB) en dit op een haar na werd gemist. De tranen waren niet ver weg.
  Frank heeft ettelijke jaren in de Selectie gespeeld en na verloop van tijd is hij met vrienden uit de Selectie in het Roemruchte 4de gaan spelen met o.a. coryfeeën als Ruud Bruggeman, Fred Zonneveld, Frank Tetteroo en Ton van der Valk.
  Toen ook dit elftal helaas uit elkaar viel ging hij naar een ander vriendenteam met o.a. Willem Holleman, Arjan Koning, Peter Kleij en nog vele anderen. Helaas viel dit ook uit elkaar zo,n 4 of 5 jaar geleden en kwam hij in zijn huidige elftal terecht bij de veteranen.
  Het spelletje trekt nog steeds aan hem maar door blessureleed kan hij helaas niet meer zijn volledige kunsten vertonen op het veld. Dat belette hem niet om in zijn wedstrijd van afgelopen zaterdag tweemaal tot scoren te komen, waarvan helaas 1 goal afgekeurd werd vanwege vermeend buitenspel. Saillant detail was dat zijn hele familie langs de kant stond bij deze wedstrijd en zijn zoon Randy ook de kicksen aantrok en samen met Frank een helftje meespeelde en dat zoonlief nog scoorde met een vlammend schot.
  We hopen Frank nog vele jaren op de velden te zien en zijn sleepbewegingen te zien maken in goede gezondheid en wensen hem nogmaals proficiat met het behaalde jubileum. 40 jaar (of in dit geval meer) is niet iedereen gegeven!