• Voor de wedstrijd was het verschil in punten tussen Ariston ’80 1 en SEV 1 drie. Ariston had daar wel één wedstrijd meer voor nodig, dus stond op deze zaterdag de strijd tussen beide koplopers op het programma. Naast het aantal wedstrijden met bijbehorend puntenaantal was met name het verschil in doelsaldo in het oog springend: +27 van Ariston tegen +21 van SEV. Op voorhand was Ariston dus wel licht favoriet. Met een 5 - 2 overwinning maakten de studenten die favorietenrol helemaal waar en behaalden daarmee een ook wel verdiende overwinning. Toch speelde SEV geen slechte wedstrijd. Kwam het door pech, onvoldoende concentratie of een combinatie van beide, feit is dat de tegendoelpunten op ongelukkige momenten vielen.

De eerste helft speelde SEV met de harde wind recht over het veld tegen. Vrijwel vanaf de aftrap wilde de thuisploeg daarvan profiteren en al na twee minuten gebeurde waar zij op hoopten: een hoge voorzet van de rechterkant leek een prooi voor SEV-doelman Jeroen Meulink, maar waar iedereen op en langs het veld een overtreding van de spits van Ariston op de keeper zag (het woord torpederen kwam bij velen op!), zag de leidsman van vandaag daar als enige geen kwaad in en linkerspits Fernandez had geen moeite de bal in het lege doel te schieten: 1 - 0 voor de thuisploeg. SEV herstelde zich snel en na een actie van Kevin Blommestijn was Robin Schoew dicht bij de gelijkmaker. In de 17e minuut leidde balverlies op eigen helft echter tot de 2 - 0 door Laurens Matla. Beide teams waren daarna nog dicht bij een treffer: in de 38e minuut belandde een vrije trap van Hassan Bendahman net naast het doel van keeper Loenen en Jeroen redde kort voor rust knap op een schot van Joeri Frederik.

Na rust had SEV de wind in de rug, letterlijk dan. Figuurlijk was dat niet echt zo. Al in de eerste minuut na de thee strandde Kevin Blommestijn op de Delftse doelman, maar ook Ariston miste twee goede mogelijkheden doordat SEV meer risico moest nemen. In de 57e minuut kwam de zeer verdiende aansluitingstreffer op het scorebord. Het was Tim de Jong die met een fraai schot van afstand het verschil halveerde. SEV rook de kansen en zette nog meer druk, maar een lage voorzet van Roland Groeneweg kon net niet worden ingetikt. Aan de andere kant trof Nicolas Mavrocordatos van randje 16 wel doel en vergrootte het verschil weer naar twee. Nog was SEV niet verslagen, een afstandsschot van weer Tim kon door de doelman niet goed worden verwerkt en de rebound werd door Wessel van Huizen alsnog in het doel gewerkt: 3 - 2. SEV maakte zich klaar voor een slotoffensief maar uit een scrimmage direct na de aftrap maakte Ariston 4 - 2. De ver uit zijn doel gekomen Jeroen raakte daarna nog wel de lat van zijn collega (met stuit), maar SEV realiseerde zich dat voorlopig even een plaatsje in de wachtkamer moest worden ingenomen. De strafschop wegens hands was voor de statistiek: 5 - 2.

Kijk hier naar foto's van deze wedstrijd. En bekijk hier het videoverslag.