• Het gaat goed met SEV 5! De opkomst is elke week zoals je zou willen zien en met een ongeslagen status van vier gelijke spelen en de overwinning van vorige week daarbij opgeteld zijn de resultaten ook niet tegenvallend.

  Deze week weer een uitwedstrijd en wel bij Blauw Zwart in Wassenaar, en waar het Vijfde vorige week weer even mocht proeven van natuurgras werd deze wedstrijd helaas weer op een kunstgrasveld afgewerkt. Maar niet getreurd, het Vijfde blaakt op dit moment van het zelfvertrouwen en daar kan de ondergrond niet veel aan veranderen.

  De wedstrijd werd geleid door een speler van Blauw Zwart zelf en dan is het natuurlijk afwachten hoe het is gesteld met de partijdigheid. De eerste helft ging vanaf het eerste fluitsignaal gelijk op en kansen voor beide doelen waren er nauwelijks, deels door goed verdedigen en deels door de verrassende onnauwkeurigheid van de laatste passes. De verwachte ineenstorting rond minuut 20 bleef deze keer uit waardoor het Vijfde gaandeweg wat sterker werd dan de tegenstander. Sterker nog, in de 35e minuut pikt rechtsback Oosterbaan een afvallende bal op, geeft deze strak voor richting 2e paal waar centrumverdediger Van Dijk nog aanwezig is na een aanvallende actie van even daarvoor en wegens conditiegebrek maar is blijven plakken. Van Dijk legt deze panklare voorzet met het hoofd terug op rechterspits Wassenaar die met een rake kopbal de keeper van Blauw Zwart klopt. Wassenaar scoort in Wassenaar. 0-1 SEV 5.

  In de rust inventariseren wie van de basisspelers zich fit genoeg voelt om ook te beginnen aan de 2e helft, en met een score van 10 uit 11 hebben we weer een record te pakken.

  De tweede helft wordt aangevangen met een 1-0 voorsprong en de verwachting deze met hand en tand te moeten verdedigen. Verbazing alom als blijkt dat het Vijfde in de eerste fase de betere ploeg is en fris combinerend een aantal kansen weet te creëren. De 2-0 kan niet uitblijven en uiteindelijk is het linkerspits Kuijt die een fraaie assist van spits Van Nierop weet af te ronden.

  De moed zakt Blauw Zwart in de schoenen en ook voor de scheids heeft onpartijdigheid zijn grenzen want ho even, als je eigen verdediger de bal bijna vangt in de eigen zestien is dat natuurlijk geen penalty als je 2-0 achter staat, zo zijn de regels nou eenmaal. Het moet wel leuk blijven. En zo hebben we weer een wedstrijd die voortkabbelt waarbij SEV het wel oké vindt en daarbij de energie ook niet meer heeft om echt aan te zetten en waarbij Blauw Zwart wat afzwaaiers van afstand produceert. De enige echte grote kans van de gastheren wordt geboden door een vrij nonchalante actie van de eerder genoemde centrale verdediger, maar dat geeft doelman Henrichs mooi de kans om zijn klasse te etaleren.

  Scheids fluit af. 2-0 overwinning, leuke pot, weer een clean sheet en nog steeds ongeslagen. Volgende week tegen runner up Quick Boys.