• Zaterdagochtend kwam Sint bij SEV op bezoek. De goedheiligman sprak de vele SEV-talentjes toe en deelde aan iedereen wat lekkers uit. In de wedstrijdbespreking van SEV 1 stelde hoofdtrainer Arjan Kortleven deze dag juist helemaal geen cadeautjes te willen weggeven. In een koud en kil Vlaardingen zorgden beide teams voor een wervelende wintermiddagstrijd.

    Vanaf de aftrap stond SEV recht en bouwde aan een flink overwicht tegen Deltasport. Haast traditiegetrouw leverde dat veel mogelijkheden op en na een reeks gemiste kansen opende Luca Weekhout toch nog vroeg in de wedstrijd de score. Op naar een ruime overwinning, zo dachten de vele meegereisde toeschouwers. Ondanks aanhoudende aanvallen en grote kansen bleven verdere doelpunten echter uit en leek de rust te worden bereikt met een bescheiden 0-1 voorsprong. Daar dacht Tommy van den Berg anders over en hij verdubbelde de voorsprong. Zo is de thee toch lekkerder.

    De tweede helft vertoonde een vergelijkbaar spelbeeld met SEV in de aanval maar pech in de afwerking. En dus kwam Deltasport terug in de wedstrijd 1-2. Dat betekende meteen enkele strategische wissels met als resultaat een direct antwoord van SEV met de 1-3 van aanvoerder Wessel van Huizen. Dat het bezoek van Sinterklaas toch ook op het eerste elftal indruk heeft gemaakt werd ook in Vlaardingen duidelijk. Een goedgeefse verdediging en een onverwacht cadeau voor Deltasport bracht de stand terug tot 2-3. Spanning, altijd leuk voor het publiek, zo dacht SEV met gevoel voor klantenbinding. Maar drie punten is toch wel fijn vond invaller Arya Farsi en hij besliste de wedstrijd met zijn 2-4.

    Deze welverdiende overwinning betekende ook een mooie reeks met 10 punten uit 4 wedstrijden. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen RVC/Celeritas. Aanvang 14:30