• Droog, een goede grasmat en wat goed te maken. Vooral dit laatste zorgde ervoor dat SEV vanaf de eerste minuut de aanval zocht en ook al meteen grote kansen creĆ«erde. Traditiegetrouw worden die dan ook gemist. Zo stond er na een kwartier spelen al vijf keer een speler van SEV alleen voor de Delftse doelman. In de 15e minuut was het dan wel prijs. Een snelle aanval over links waarbij linksachter Michiel van der Zwan de achterlijn haalde en de bal feilloos bij Jasper Koning neerlegde. Zijn schuiver betekende de 0-1. SEV wilde de wedstrijd meteen beslissen maar het afwerken viel niet mee. De 0-1 was de ruststand en zelfs de trouwe DVC aanhang vroeg zich af hoe dat mogelijk was. Na rust opende SEV de jacht op de tweede treffer. In de haast kwam de eindpass niet altijd op de juiste bestemming en werd de wedstrijd even wat rommelig. Dat duurde tot de 63e minuut toen de net ingevallen Justin WĆ¼hl een vlotte aanval simpel kon afronden. Met de 0-2 keerde ook de rust weer terug en na wederom wat kansen om zeep te hebben geholpen tekende Niels van Houwelingen voor de 0-3, SEV speelde de wedstrijd uit en de uitstekend leidende scheidsrechter Pekaar, bijgestaan door twee foutloos acterende assistenten (dat mag ook wel eens worden gezegd), telde een paar minuten bij en floot de teams toen naar de kleedkamer.