• Een doordeweekse speelronde waar veel op het spel staat. Dat beseften de Leidschendammers terdege. Vanaf de eerste minuten werd volop de aanval gezocht en de grote kansen volgden al snel. Het is Jasper Koning die tot twee keer toe de wedstrijd nog spannend wil houden. Hij zou dat later goed maken. SEV komt dan in de 12e minuut wel op voorsprong. Een knappe voorzet van Valentijn Ebbers wordt door Michiel van der Zwan ingekopt: 0–1. Niet veel later is de wedstrijd in feite al beslist. Nu verzorgde Van der Zwan de assist en tekende Michael Bollenboom voor de 0–2. De thuisploeg had het moeilijk maar kwam wel – met wat hulp – door een heel verre vrije trap op 1–2. Spannend werd het niet. Jasper Koning zorgde met twee treffers voor de 1–4 ruststand. Direct na de hervatting was het wederom Koning die met een fraai stiftje SEV op 1–5 zette. In het daaropvolgende kwartier wist de doelman van DVC 5 keer de baas te blijven in een rechtstreeks duel met een SEV-aanvaller. Zo duurde het tot halverwege de tweede helft voordat Koning met zijn vierde doelpunt, uit een hoekschop van Thijs Meulink, de stand op 1–6 bracht. De eindstand werd niet veel later bepaald door Michiel van der Zwan die een fraaie pass van Paul Jansen knap afrondde: 1–7.