• Een natte zaterdag, leuke wedstrijden JO19 en JO17

    5 feb 2018
  • Het weer leek niet zo onaardig maar naar mate de uurtjes in de ochtend wegtikten werd het natter en natter. Gevolg, veel afgelastingen. Zo zagen SEV 1 en SEV 2 de uitwedstrijden van het programma verdwijnen. De jeugdwedstrijden en de wedstrijden op het kunstgras konden wel doorgang vinden. 

    Op het hoofdveld speelden JO19-1 tegen het twee klassen hoger spelende Scheveningen. De Leidschendammers startten voortvarend en het eerste halfuur was SEV duidelijk de bovenliggende partij. Langs de lijn bleef trainer Kenneth Wezer hameren op de zorgvuldige opbouw en dat betaalde uit. Twee fraaie treffers en met nog tien minuten te gaan tot de thee een 2-0 voorsprong op het bord. Twee momenten van wat wanorde in de organisatie en de kleedkamer werd toch met een gelijke stand opgezocht. Een wedstrijd waarbij ook al naar het doorgroeien van de jeugd werd gekeken zodat Emir uit JO17-1 in de tweede helft in het veld kwam. SEV pakte de draad weer op, maar uiteindelijk trokken de Scheveningers met 2-3 aan het langste eind.

    Op veld 2 trad SEV JO17-1 aan tegen Semper Altius. Ook hier de blik op de aansluiting van jongere spelers en zo speelden Adam en Florian van JO15-1 een prima wedstrijd bij de grote broers. In feite niet zo zeer bíj als wel tegen de grote broers. Semper Altius kende een gemiddeld lengte overwicht van wel een halve meter. Dit deerde de groen/witten niet en SEV voetbalde keurig onder de fysieke verschillen uit. Ook hier hamerde trainer Rik Orta op balbezit en een zorgvuldige opbouw. Dit lukt zodat er fraaie kansen ontstonden. Treffers vielen er niet. Ook Semper kreeg mogelijkheden maar doelman Mitchell hield zijn net schoon. Eindstand 0-0 en wie vindt dat doelpuntloze wedstrijden saai zijn, moet maar eens naar de JO17 kijken.