• Even voorstellen: Leo Bellekom

  21 sep 2021
 • Ik loop al een aantal jaren bij SEV op de velden rond, maar hoe ben ik bij SEV gekomen en wat heb ik hiervoor allemaal gedaan? Maar belangrijker wat ga ik doen bij SEV en met wie allemaal? Ik zal proberen dat in deze bijdrage uit te leggen.

  Ik ben dus Leo Bellekom. Geboren en getogen in Wassenaar. Inmiddels ben ik sinds oktober 2000 met pensioen. Mijn voetballoopbaan begon ik bij de plaatselijke voetbalvereniging Blauw Zwart. Na de jeugd te hebben doorlopen vond ik het op een gegeven moment leuk om zelf iets met de jeugd te gaan doen. Dus toen ik op zondag in de hoogste jeugd ging voetballen heb ik mijzelf aangemeld als jeugdleider. Naast het begeleiden van een jeugdteam zijn wij met een aantal andere jonge leiders ook bijgesprongen bij, wat toen normaal was om te doen, jeugdcontactavonden. Tijdens deze avonden werden er diverse spelletjes gespeeld door diverse deelnemende teams en werd er om de prijzen gestreden.

  Van het een kwam het ander en op een gegeven moment heb ik daar toernooien helpen organiseren. Dat kwam omdat mijn vader op dat vlak weer heel actief was bij de vereniging. Later heb ik daar ook nog het wedstrijdsecretariaat voor de senioren gedaan. Ik heb op de club ook mijn vrouw Marleen leren kennen. We hebben onze bruiloft zelfs op de club mogen vieren. Na ons trouwen zijn we, omdat we in Wassenaar niet aan een woning konden komen (toen dus ook al) in Den Haag gaan wonen dicht bij het Zuiderpark. Daar is ook onze dochter Jolanda geboren.

  Op een gegeven moment ging mijn schoonzus voetballen bij Blauw Zwart en ben ik eens een keer gaan kijken. Ik vernam toen dat ze voor het seizoen daarop op zoek waren naar een trainer omdat de trainer van dat moment er mee ging stoppen. Omdat ik het wel leuk vond ben ik daar toen ingestapt en zo ben ik eigenlijk in de trainersvak terecht gekomen. Als trainer heb ik bij veel verenigingen de training en begeleiding van eerste vrouwenelftallen gedaan. De beste band die ik met een vereniging daaraan heb overgehouden is met de vereniging Quick Boys uit Katwijk. Ik sta daar nog regelmatig in de kantine en draai dan mijn diensten. Ik ben daar sinds kort ook toegetreden tot het managementteam van het clubgebouw.

  Wij hebben niet alleen maar in Den Haag gewoond. Nee, ons thuis hebben wij ook gehad in Wassenaar, Voorschoten en Katwijk. En nu dus, sinds een paar jaar, in Leidschendam, dicht bij mijn dochter met haar man en mijn kleinkinderen Jurre en Loïs. En eigenlijk is Jurre de schuld dat ik nu bij SEV zit. Hij was het die aan mij vroeg toen hij ging voetballen “opa wil jij mijn trainer worden?” En dat kon ik niet weigeren natuurlijk. Want hij was bij Quick Boys een paar keer in de kleedkamer geweest en wist dus dat ik, samen met een vriend, daar de training en begeleiding van een vrouwenteam verzorgde. Dus opa moest ook maar bij hem komen, zo simpel was dat.

  Een paar seizoenen heb ik, samen met mijn dochter Jolanda op zaterdag langs de lijn gestaan bij het team waarin hij speelde. Afgelopen seizoen werd er vanwege Corona niet veel gevoetbald en dus zijn wij met Remco in contact getreden om te kijken wat er bij SEV mogelijk was op de zaterdagen om de jongste jeugd van SEV iets te bieden op de club. Daarbij ook gekeken wat er bij andere verenigingen in de buurt gedaan werd. Daar zijn de SEV Games uitgekomen die wij een aantal weken op zaterdag hebben georganiseerd.
  Op een gegeven moment, toen duidelijk werd dat René zijn contract als trainer van de onderbouw niet ging verlengen, heeft Remco Jolanda en mij uitgenodigd voor een gesprek. Hierin werden wij gepolst om iets meer te doen voor de SEV-jeugd. Naast Remco (jeugdvoorzitter) was ook Ton Speelberg (op dat moment de rechterhand van Remco) aanwezig. Na dat eerste gesprek volgden er meer en werd duidelijk dat het roer om moest bij de jeugd en dat ze daar mensen voor zochten. Jolanda en ik hebben vanaf dat moment de coördinatie van de onderbouw op ons genomen. Taken die daarbij horen zijn: teams samenstellen, zoeken naar begeleiding, overleg met de leiders, aanspreekpunt voor de ouders en samen met Remco als jeugdvoorzitter en de coördinatoren van de bovenbouw, Ton Speelberg en Frank Dobbe een stevig fundament neerzetten voor de jeugd waarmee SEV weer jaren vooruit kan. Een beleidsplan hebben we daarvoor al aangeleverd en zal binnenkort in het jeugdbestuur besproken worden. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.
  Jullie zullen mij veel op het trainingsveld zien op de maandag en de woensdag. Waarbij mijn rol is coördineren van de trainingen en bijspringen waar nodig. Verder probeer ik op zaterdag, als dat een beetje uitkomt met de tijden van het team dat ik zelf met Jolanda aan het begeleiden ben, wedstrijden van de overige onderbouw teams te bekijken. Kijken of er vooruitgang wordt geboekt en wat er eventueel anders georganiseerd moet gaan worden.

  Vanuit SEV gaan we er van alles aan doen om het de jeugd zo veel mogelijk naar de zin te maken. Dat proberen we te doen door:

  • Leuke trainingen met en door gemotiveerde trainers.
  • Activiteiten buiten het voetbal om (denk aan een soort minikamp met overnachting op de vereniging, Sinterklaasfeest, Oudejaars toernooi, ouder-kind wedstrijden, SEV Games, etc.).
  • Goed materiaal, zowel bij wedstrijden als bij trainingen.

  Mis je in dit rijtje iets, schroom niet en spreek ons aan.
  Jolanda en ik hebben de volgende taakverdeling gemaakt als coördinatoren onderbouw:
  Jolanda is aanspreekpunt begeleiders en ouders.
  Leo is aanspreekpunt voor de trainers.

  Maar mis je de één kun je altijd de ander aanspreken.

  Ik zie jullie op SEV!