• Na een aantal zaterdagen met stevige storm en regen hadden we zaterdag een redelijk prettige zaterdagochtend maar ’s middags was er toch weer veel wind en zonder de zon was het ronduit guur op Sportpark Madestein. De spelers van beide teams waren inmiddels gewend aan dit weertype en leken minder last te hebben van de omstandigheden dan het publiek. Datzelfde publiek werd op een aantrekkelijke eerste helft getrakteerd. Het eerste kwartier golfde het spel heen en weer, zonder dat daaruit echt grote kansen ontstonden.

    Na 19 minuten was de eerste grote kans voor SEV. Niels van Houwelingen kwam goed door over de linkerflank, maar helaas eindigde zijn inzet buiten bereik van GDA-doelman Chiban op de paal naast hem. Vier minuten later was er opnieuw een mogelijkheid voor SEV. Dit keer met een aanval over rechts. Justin Wühl zette voor, maar een arm van een GDA-aanvaller voorkwam in het strafschopgebied een opgelegde kans voor SEV. De verder prima leidende scheidsrechter Berkleef ontging het voorval en hij liet verder spelen.

    Daarna nam GDA het initiatief over en ontstonden er kansen voor de Loosduiners, maar keeper Jeroen Meulink was op zijn post en bleef moeiteloos overeind. Tot de 28e minuut. Een inzet van dichtbij was niet te controleren en voormalig top-amateurvoetballer Marvin Nieuwlaat was er als de kippen bij om de terugspringende inzet in het net te frommelen en hiermee kwam GDA enigszins fortuinlijk op een 1 – 0 voorsprong. De rest van de eerste helft kreeg het publiek twee verzorgd voetballende teams te zien, maar met 1 – 0 brak de rust aan.

    In de tweede helft had waarnemend trainer Ben de Haan zijn team opdracht gegeven de tegenstander meer onder druk te zetten en drong SEV meer aan en al snel ontstonden er kansen voor de bezoekers. Een schot van Tim de Jong verdween net aan de verkeerde kant van de paal en in de 69e minuut leek SEV op gelijke hoogte te komen. Een voorzet van Roland Groeneweg werd doorgekopt en kwam terecht voor de voeten van Niels van Houwelingen, maar zijn inzet, dit keer met links, belandde voor de tweede keer (!) op de paal. Even later was er opnieuw een handsgeval in de zestien van GDA, maar opnieuw volgde er geen fluitsignaal.

    Voor de laatste 10 minuten werden Jeffrey Zee en Fares Daouadi ingebracht. Deze laatste passeerde bij een van zijn eerste acties de linksback van GDA en hij legde de bal panklaar voor de inlopende Niels van Houwelingen. Rechtsback Boutasgont van GDA schatte het gevaar van de bal goed in en onderschepte de bal, maar werkte daarbij zelf de bal achter zijn eigen doelman: 1 – 1. Daarna zette GDA nog wel aan, maar verder dan één opgelegde kans voor Nieuwlaat die uitstekend gestopt werd door Jeroen Meulink kwam het niet.