• Geschiedenis

 • Oprichting
  Op 1 oktober 1962 werd in Leidschendam de voetbalvereniging Sport En Vriendschap, afgekort als SEV, opgericht. In de beginperiode had SEV alleen jeugdelftallen. Pas in het seizoen 1966/67 nam het eerste seniorenelftal aan de competitie deel. Alle teams spelen hun wedstrijden op de zaterdag. De wedstrijden van de zaalafdeling vinden evenwel op doordeweekse avonden plaats.

  Verhuizing
  SEV heeft jaren op het sportcomplex "De Heuvel" gespeeld. Toen de gemeente het terrein aan de Heuvelweg verkocht voor de realisering van een beoogd kantorencomplex, verhuisde SEV in 1991 naar het huidige complex aan de Kastelenring. Een werkelijk schitterend complex voorzien van alle faciliteiten die de groei van de vereniging verder heeft versterkt. Met name het bezit van een eigen prachtig clubgebouw en de aanwezigheid van een sporthal op het complex hebben voor de nodige impulsen gezorgd. Medio 2007 is dat nog versterkt door de aanleg van twee kunstgrasvelden.

  Het SEV clubgebouw en sportpark "Kastelenring" behoren tot de mooiste in onze regio
  SEV is in haar 48-jarig bestaan uitgegroeid tot een vereniging waar alle varianten van de voetbalsport worden beoefend. Natuurlijk het veldvoetbal, maar daarnaast ook zaalvoetbal en het G-voetbal (voetbal voor mensen met een verstandelijke handicap) en dat allemaal verzameld in één vereniging. Een unieke combinatie waar SEV terecht trots op is. Het sportpark wordt beheerd door de Stichting Sportpark Kastelening, waarin de twee bespelende verenigingen SEV en RKAVV zijn vertegenwoordigd.

 • De SEV kantine
 • Vereniging
  De vereniging telt thans uit 26 jeugdteams, 12 seniorenteams, 1 damesteam, 3 zaalteams en 2 elftallen van de G-afdeling. Al met al een bloeiende vereniging met ca. 700 leden en daarmee is SEV één van de grotere verenigingen in de regio. De vereniging groeit nog steeds en heeft te maken met een aanwas van jeugdleden en vooral van meisjes. Een bewijs dat SEV een vereniging is waar het goed toeven is. Kortom SEV leeft.
   
  Klik hier voor meer informatie over de geschiedenis.
 •