• Gezellige en drukbezochte nieuwjaarsreceptie

    17 jan 2023
  • Gezellig en druk. Veel handen en af en toe een “boks”. Toch even wennen de eerste receptie in drie jaar. Voorzitter Harry Oldersma blikte terug naar het jubileumjaar, maar keek vooral vooruit: ‘Het is nu achter de rug, maar SEV heeft vorig jaar het 60-jarig bestaan uitgebreid gevierd. Het begon allemaal met het openingsfeest in februari. Dat was een spetterend feest, misschien ook wel omdat we voor het eerste na de corona-lockdowns weer bij elkaar mochten komen. Maar in de daarop volgende maanden zijn er de nodige activiteiten georganiseerd. In juni, augustus en oktober werden die ook nog eens omlijst met feestgedruis hier in deze kantine. En eigenlijk eindigt het pas hier en op deze NJR. Dat was allemaal niet mogelijk geweest zonder de inzet van vrijwilligers’, aldus de voorzitter. En zonder al die andere tekort te doen zette hij Robert de Groot en Kirsten Wijers (op de foto), de twee personen die dit jubileumjaar zo prachtig vorm gegeven hebben, in de bloemen.

    Naast het succes van de feesten heeft SEV uitstekende wervingscampagnes  gehad waarbij zo’n, in totaal circa 75 nieuwe leden zijn ingeschreven. In de aanloop naar dit nieuwe jaar is bekend geworden dat onze trainer Kenneth Soechit ons na vier jaar zal gaan verlaten. In de achterliggende periode heeft Kenneth met hart en ziel leiding gegeven aan de selectie. Maar aan alle goede dingen komt een keer een eind. Kenneth laat een structuur achter waar zijn opvolger veel plezier van zal hebben. Een opvolger die overigens al gecontracteerd is: Arjan Kortleven, momenteel hoofdtrainer onder 23 bij Graaf Willen Vac. 

    Het afgelopen jaar heeft SEV ook weer laten zien maatschappelijk aan de weg te willen timmeren. De toenemende aandacht van Buurtresto die eens per maand hier wordt georganiseerd, is daar een duidelijk voorbeeld van. SEV blijft gastheer/vrouw.  Net zoals wij dit jaar de schoolkampioenschappen zullen blijven faciliteren. Dit keer komen de meisjes van de verschillende basisscholen in Leidschendam-Voorburg hier op de kastelenring strijden om het kampioenschap. 

    Dat alles is echter niet mogelijk zonder de inzet van vele vrijwilligers. Zo merkt de voorzitter ten slotte op. SEV ontbeert  geen vrijwilligers zolang het maar eenmalig is, een structureel commitment is veel minder voor de hand liggend. En toch hebben we die mensen ook nodig, als scheidsrechter, als wedstrijdsecretaris, als bestuurslid, kortom voor al die zaken die ook gebeuren moeten. SEV is zoals altijd op zoek naar mensen die dat willen oppakken. Na deze oproep stortte iedereen zich weer in het feestgedruis.