• Graaf Willem II VAC 1 - SEV 1: 0-2

25 apr 2022
  • We komen er graag!: het fraaie sportcomplex De Roggewoning aan de rand van de duinen, hemelsbreed niet zo ver van SEV. Goed weer al stond er zo dicht bij de kust wel een strakke wind. Na een reeks wedstrijden waar "net niet" de conclusie was, had hoofdtrainer Kenneth Soechit ditmaal aan een paar worden genoeg om het belang van de wedstrijd te duiden: "Kijk naar de ranglijst". Dat had Jan de Jong, trainer van de gastheren, exact zo aan zijn manschappen medegedeeld. Graaf Willem opende fel en dat resulteerde na 5 minuten in het eerste schot op doelman Jeroen Meulink. Hét teken voor SEV om de mouwen nog verder op te stropen. Nu kwamen de grote kansen voor de Leidschendammers. Jasper Koning schiet met links in de 13e minuut voorlangs en niet veel later onderschept Michiel van der Zwan een terugspeelbal, lift het kunstleder over de keeper maar een meelopende verdediger kon net voor de lijn assistentie verlenen. Het spel golfde heen en weer en de toeschouwers vermaakten zich prima. Ondanks de kansen stond er bij het rustsignaal 0-0 op het bord. Na rust eenzelfde spelbeeld met de grote kansen voor SEV. Na 54 minuten bracht Michael Bolleboom de bal voor vanaf de rechtervleugel en volleerde Koning de bal fraai en onhoudbaar in de hoek. SEV bleef gevaarlijk en Valentijn Ebbers (was toch een strafschop!) en Jasper Koning zagen hun inzetten net niet worden gepromoveerd tot treffer. Inmiddels was de thuisploeg met meer spelers voorin op zoek naar de gelijkmaker zonder echt gevaarlijk te worden. Veel lange ballen zorgden voor ruimte voor de SEV-voorwaartsen. Bij één van de uitbraken weet Niels van Houwelingen op een knappe manier de 0-2 van te maken. Vanaf de linkerkant van het zestienmetergebied draaide Van Houwelingen de bal fraai over de doelman heen. Het harde werken en de inzet van de Leidschendammers - door de prima leidende scheidsrechter Maurits beloond met wat extra tijd - zorgden er voor dat SEV nog volop meedoet in de strijd om de bonussen.