• Vanaf de aftrap maakte SEV duidelijk dat het voor drie punten kwam. Het bleke zonnetje lokte veel Leidschendammers naar de Roggenwoning en die zagen een goede openingsfase van SEV waarin zoveel als mogelijk op de helft van de thuisploeg werd gespeeld. Zoveel mogelijk! Want de groengelen hadden de harde wind pal mee en waar SEV over de grond probeerde te combineren maakte GraafWillemIIVac graag gebruik van dit steuntje in de rug. De eerste kansen voor de bezoekers kwamen al snel maar de wind en wat onnauwkeurigheid in de afronding voorkwamen een treffer. Na bijna een kwartier spelen trok linksachter Martijn Kersten mee naar voren en op de rand van de zestienmeter restte de Wassenaarse defensie niets anders dan fors ingrijpen. Milan van der Veer ontfermde zich over de vrije trap, een goede keuze zo bleek want de bal verdween min of meer tot ieders verrassing in de verre hoek: 0 - 1! SEV ging gretig verder en binnen het half uur werd een fraaie aanval scherp afgerond door Niels van Houwelingen 0 – 2. In een dappere poging om voor de thee de wedstrijd te beslissen, werd kort voor rust even de verdediging vergeten waardoor GraafWillemIIVac met een scherpe counter voor de 1 – 2 ruststand zorgde. Na de hervatting speelde SEV met de harde wind in de rug waardoor invaller doelman Bjorn Henrichs de korte opbouw kon afwisselen met een geplaatste verre trap. Een spelwijze waar vooral Van Houwelingen wel raad mee wist en kort na rust zorgde hij voor de 1 – 3. GraafWillemII Vac probeerde met man en macht wat terug te doen zonder echt gevaarlijk te worden. Trainer Kenneth Soechit wisselde naar hartenlust en bracht Robin Schoew, Jouke Bakker en Faresh waarna de doelman van SEV 3 - Michiel Ommering - het zonnetje koesterde. Nadat SEV beleefd een aantal grote kansen onbenut liet, vond Jasper Koning in de slotfase toch dat 1 – 4 de verhoudingen beter weergaf.