• SEV-trainer Denis Luhulima had zijn team voorgehouden dat het geen eenvoudige middag zou worden voor SEV. De neutrale toeschouwer zag het ook al snel: de stand op de ranglijst doet er niet toe op Sportpark Vlamenburg. Haagse Hout had de mouwen opgestroopt en vanaf minuut 1 was SEV hierdoor geïmponeerd. SEV wilde het voetballend doen, maar besefte veel te laat dat er meer komt kijken om de 3 punten in de wacht te slepen. Haagse Hout speelde met overgave en de wil om te winnen. Niet altijd gepolijst, met fysieke kracht en soms over de grens. Reeds in de 4e minuut keken de Leidschendammers tegen een 1-0 achterstand aan. Zo’n vroege treffer helpt natuurlijk niet om de wedstrijd in de greep te krijgen. De jeugdige scheidsrechter Van Egmond moest alle zeilen bijzetten om de wedstrijd onder controle te houden. Dit lukte dan ook maar ten dele. Veel beslissingen van de arbiter werden door beide elftallen aangevochten en dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Het lukte vooral SEV niet de rust te bewaren en de energie in het voetbal te steken. Een prachtige goal vlak voor rust betekende 2-0 en deze dreun zou SEV niet te boven komen. In de 57e minuut slaagde Haagse Hout erin de voorsprong nog verder uit te bouwen. Een 2e gele kaart voor aanvoerder Wessel van Huizen stelde SEV voor een onmogelijke opgave. Een eigen doelpunt van SEV was hieraan vooraf gegaan. Conclusie: Haagse Hout sleepte met karaktervol voetbal volkomen verdiend de overwinning op de koploper in de wacht. 3-0 eindstand. Niets op af te dingen. SEV is nu 2 weken vrij van competitieverplichtingen en zal deze tijd goed kunnen gebruiken om zich te herstellen.