• Of toch niet? Hoewel iedereen de score keurig heeft kunnen bijhouden, staat op het wedstrijdformulier de uitslag 1 – 3. Wellicht verklaarbaar door de grote chaos waarmee de wedstrijd eindigde. Een chaos was bij de start van de wedstrijd niet voorzien. Het hoofdveld in Mariahoeve was afgekeurd dus troffen beide teams elkaar op het kunstgras. Geen probleem, gewoon lekker ballen. Hoofdtrainer Kenneth Soechit kon binnen drie minuten na het eerste fluitsignaal meteen aan het puzzelen. In het eerste balcontact werd centrale verdediger Nick Rapmund aan de knie geraakt en hij moest worden vervangen door Tommy van den Berg. Dat is een spits dus op de as deed iedereen een stapje terug. De wedstrijd werd vooral gespeeld op de helft van de thuisploeg maar vanaf de sEV-vleugels volgde veelal voorzetten die een prooi waren voor de doelman van Haagse Hout. Toch kwamen de grote kansen voor de bezoekers. De Haagse Hout goalie groeide uit tot dé steun van zijn ploeg. Tot de 30e minuut. Vrije trap SEV en ditmaal ging de doelman onder de bal door en was het Reandrick de Jongh die hard inschoot en via dezelfde doelman de 0 – 1 aantekende. SEV bleef aandringen en niet veel later scoorde Paul Janssen de 0 – 2 uit een nagenoeg vergelijkbare situatie. Inmiddels hadden enige spelers van de thuisploeg de focus verschoven naar de prima leidende scheidsrechter Yanover. De groen/witten gingen echter onverdroten door met… tja, vooral het missen van kansen mede door uitstekend keeperswerk van de Haagse doelman. Rust 0 – 2. Na de thee opende SEV direct weer met een hele grote mogelijkheid waarbij de bal tot drie keer toe van de lijn werd gewerkt. Niet veel later vergeet de linksbuiten van Haagse Hout zich en met rood kwam de thuisploeg met 10 te staan. Wachten dus op de derde treffer. Die viel ook maar verrassend genoeg aan de andere kant. Onoplettendheid bij een inworp, scherpe voorzet en SEV-doelman Jeroen Meulinck is kansloos. Niet veel later betekende voor iedereen hoorbaar “ onwelvoeglijk taalgebruik” zoals dat zo mooi heet, dat Haagse Hout met negen man verder moest. Het is Paul Janssen die goed gebruik maakte van de ontstane ruimte en het strafschopgebied in soleerde. Daar volgde een flinke schoffel en dus een strafschop. Jasper Koning tekende hard voor 1 – 3. In de slotminuut stuurde Roel Verhagen slim Jasper Koning weg en die rondde fraai af 1- 4. Terwijl SEV zich gereed maakte voor de hervatting werd scheidsrechter Yanover zo belaagd dat hij aftrappen overbodig vond. Zonde.