• De vierde wedstrijd in deze competitie en de eerste speelrondes hebben vooral voor veel verwarring gezorgd bij alle kenners langs de lijn. Hele grote uitslagen, zeer verrassende resultaten en veel aantrekkelijke duels. SEV doet hier goed in mee maar na de nipte nederlaag vorige week was het toch even afwachten op welke wijze het elftal de draad weer op zou pakken. Hoofdtrainer Kenneth Soechit en elftalleider Reinier Smit zaten dan ook al heel vroeg in gesprek over de te hanteren speelwijze. Na de aftrap werd deze snel duidelijk. SEV zette de thuisploeg vast en probeerde met veel inzet een vroeger treffer te forceren. In de haast werd echter de accuratesse uit het oog verloren en zo kwam de scherpe verdediging van HDV niet echt in de problemen. Sterker, onnodig balverlies op de eigen helft leidde er toe dat doelman Jeroen Meulink de eerste bal op het doel direct uit het net kon halen. Voor HDV meteen het signaal om de 1 – 0 voorsprong met nog meer inzet te verdedigen. Zoveel inzet dat halverwege de eerste speelhelft twee verdedigersop elkaar botsten en Valentijn Ebbers profiteerde. Behendig naar de achterlijn en zijn voorzet werd vervolgens knap binnen gewerkt door Ariya Farsi 1 – 1. Tot de rust won de sportieve strijd het van het mooie voetbal maar de inzet van beide teams leverde wel een aantrekkelijk schouwspel op. Na de thee vervolgden beide teams alsof er niet was gepauzeerd. De beste kansen waren weer voor SEV maar ook HDV was tweemaal heel dicht bij een voorsprong. De lat bood de Leidschendammers steun. De prima leidende scheidsrechter Foncesca had al een paar keer op zijn uurwerk gekeken en gaf aan een handvol minuten extra speeltijd bij te tellen. Houd Dapper Vol toonde zich tevreden met het gelijke spel maar had buiten de immer energieke Michiel van der Zwan gerekend. Diep in de extra tijd passeerde Van der Zwan handig twee tegenstanders en zijn “tikkie breed” werd door Jasper Koning keihard en doeltreffend afgerond 1- 2.