• Interview: Een jaar verder. Hoe is het nu met Reno

  18 mei 2021
 • Een jaar verder, hoe gaat het nu Reno?
  Een jaar geleden spraken we Reno Hilgersom, een van onze kasteelheren die op een wel heel bijzondere manier getroffen door alle perikelen rondom het coronavirus. Reno al heel lang lid van SEV, sponsor en een zeer gewaardeerd speler van het derde, ging toen een nieuw avontuur aan samen met zijn vriendin Britt Oosterbaan nam hij restaurant PuuRR aan de Vliet over maar kon meteen de lockdown in. Tijd om eens te vragen hoe het gaat.

  Eerst belangrijke zaken: hoe is het met jullie gezondheid?
  Goed, maar doordat we niet mochten werken en niet mochten voetballen op SEV zijn er ook bij ons een paar corona-kilo’s bijgekomen. Sporten en de sociale contact daaromheen zijn zo belangrijk voor een ieders fysieke en mentale gezondheid, ik vind het dan ook ontzettend jammer dat hier al zo lang beperkingen in zijn. Bij een club als SEV draait het om meer dan sport alleen.

  Maar meteen met de deur in huis: terrassen net weer open maar hoe heb jij het afgelopen jaar beleefd?
  We zijn blij dat er nu weer iets mag en we proberen altijd positief te blijven, maar het is echt te weinig, alleen de terrassen open tot 50 gasten is gewoon niet rendabel. En zeker met het weer van de afgelopen weken, ik geloof dat de gifbeker echt helemaal leeg moet. Het afgelopen jaar was loodzwaar, zowel mentaal als financieel, we zijn enorm teruggelopen, alles is onzeker en je hebt nergens een concreet antwoord op. Verder lees en hoor je constant we doen het samen, maar zo heeft het niet gevoeld voor onze sector.

  We zagen je schitteren in de laatste SEV-film, kom je nog wel toe aan een balletje trappen?
  Ja gelukkig wel weer, de laatste weken pakken we de draad weer een beetje op met aangepaste trainingen en ik vind het geweldig. Sporten is zo belangrijk en de gezelligheid en sfeer op de club is naast de trainingen ook echt een enorm gemis geweest voor mij en vele andere leden.

  Al veel Sevvers op bezoek gehad?
  Jazeker, het is heel leuk om te zien dat iedereen ons probeert te steunen, zelfs met 8 graden zitten ze op ons terras tot 18:00 uur om ons niet in de steek te laten en te supporten. We hopen dat het weer snel omslaat en dat we nog wat mooie weken op het terras zullen hebben alvorens binnen ook weer open mag.

  Druk bezig met de toekomst, het gerucht gaat dat je binnenkort op het Damplein actief wordt?
  Ja dat klopt inderdaad, we openen medio juni een nieuwe locatie op het Damplein. Het is de kleinste horecagelegenheid van Leidschendam speciaal voor de lekkerste koffies en de gaafste stroopwafels.

  Verdere toekomstplannen?
  We hebben geen concrete plannen op het moment, ik zou heel graag willen dat we de komende jaren goed en gezond uit de crisis komen en de schade de komende jaren langzaam weer goed maken, daarna zien we weer verder, maar ik ben heel blij met de locaties die we nu hebben en de mensen die er werken. We hebben een geweldig team, iedereen is bij ons gebleven in de coronacrisis en dat verdienen ze ook allemaal, zonder ons team is Hilgersom Horeca niets waard.