• Een winderig sportpark De Krom in het altijd pittoreske Kattuk. Dat was het strijdtoneel voor de mannen van SEV 2 op een vroege zaterdagmorgen. Dat het vroeg was werd nog maar even benadrukt door een enkeling tijdens het verzamelen op SEV. De een was deze zaterdag een stukkie minder energiek en enthousiast dan vorige week (Nella), de ander dacht dat we toch echt om één over negen verzamelden (Sandro) en hier daar waren er nog wat brakke koppies te spotten (teveel om te benoemen). Na een heerlijk bakkie koffie en thee, verzorgd door de weekdienst, was het tijd om koers te zetten richting Katwijk. Bij aankomst werd al meteen duidelijk dat het ons deze ochtend niet voor de wind zou gaan (althans de eerste helft, want toen hadden we de wind tegen).

    Na een warming-up die meer leek op een dagje uitwaaien op het strand kon er afgetrapt worden voor de eerste helft. Zoals al gezegd begonnen de mannen met een sterke wind tegen. Dit zorgde voor een stroef begin aan de kant van SEV. Met nog geen vijf minuten op de klok keken de boys alweer tegen een 1-0 achterstand aan. Een voorzet van rechts belandde plots via de wind op het hoofd van een Kattuker die de bal in eerste instantie nog op de lat kopte, waarna de rebound werd ingekopt door een andere speler in oranje tenue. Daarna probeerde SEV zich te herpakken door gewoon het balletje rond te laten gaan. Dit werd helaas af en toe onmogelijk gemaakt door de wind, waardoor het in de restant van de eerste helft overleven geblazen was. Dit lukte enigszins en met 1-0 werd de kleedkamer opgezocht.

    In het begin van de tweede helft ging het SEV echter wel voor de wind, letterlijk. Net als in de eerste helft lag der bal er binnen vijf minuten alweer in. Dit keer aan de goede kant voor de groenhemden. Na een leuk uitgevoerde aanval over rechts besloot Nick even om een illegale vuurpijl op het doel af te vuren, en met succes. De bal verdween snoeihard in de rechter kruising. Niet veel later was het weer raak voor de boys. Een vrije trap van rechts, genomen door Jouke, werd zowaar ingekopt. Door Valentijn nota bene. Ik weet dat zijn feestdag pas aanstaande donderdag is, maar de Valentijn van SEV besloot zijn cadeau op zaterdagochtend alvast uit te pakken. De boys stonden op voorsprong en dat was niet eens onverdiend te noemen. Toch had de score verder uitgebreid kunnen worden, alleen ware het niet dat een enkeling vergat dat wanneer je met de wind in je rug speelt, de bal net iets sneller rolt dan normaal. Dit resulteerde in veel goede passes die uiteindelijk over de achterlijn of bij de keeper van Katwijk belandde. En u kent allen het voetbalcliché: wie zelf vergeet te scoren, krijgt een doelpunt tegen. Dit gold helaas ook voor SEV. Na een goede actie van een speler van Katwijk, die overigens wel heel ver door mocht lopen, kon de bal voorgezet worden voor het doel van SEV. Na een kluts die wel wat weg had van F-jes voetbal belandde de bal voor de voeten van de spits van Katwijk die de 2-2 kon binnen tikken. Zo kwam SEV 2 in een winderig Katwijk niet verder dan een punt, waar het er eigenlijk drie hadden moeten zijn.