• In de tweede ronde van de nacompetitie in de strijd om promotie/degradatie naar de 3e/ 4eklasse leed SEV een kansloze 4 - 1 nederlaag. Zoeken naar oorzaken blijft altijd lastig. Even een poging om het in de statistieken te zoeken dan maar.

   

  LSVV en SEV ontmoetten elkaar het laatste decennium diverse malen. Meestal waren het ook spannende wedstrijden waarbij soms LSVV aan het langste eind trok, maar meestal SEV de ploeg was die als winnaar van het veld mocht lopen. De laatste keer dat beide ploegen elkaar ontmoetten was op 2 september 2017 toen werd gestreden om de KNVB-beker. In de Kikkerpolder werd het negen maanden geleden 1 – 6 voor SEV. Bij LSVV stonden 7 basisspelers van toen nu opnieuw in de basis, bij SEV waren dat er 5. Zat daarin het verschil? Waarschijnlijk niet echt.

   

  Reëler lijkt het om het te zoeken in de dagelijkse bezigheden van beide teams. De spelers van LSVV lijken veel meer met hun sport bezig te zijn dan de spelers van SEV. Anders is het niet te verklaren dat de studenten een gemiddelde leeftijd van 31,3 jaar hebben. Zij houden zich waarschijnlijk veel meer bezig met het concentreren op het voetballen dan de spelers van SEV, die met een gemiddelde leeftijd van 24,1 jaar veel jonger zijn, maar zich meer bezighouden met écht studeren of met het werken aan de maatschappelijke loopbaan. Dit dus wat betreft de achtergronden van beide teams. Daarbij wederom gememoreerd dat beide clubs een diepe sympathie voor elkaar voelen, maar dat binnen de lijnen altijd pittige duels uitgevochten worden.

   

  Dan de wedstrijd zelf. Al na 19 minuten speelde SEV een verloren wedstrijd en stonden de Leidschendammers met 3 – 0 achter. Na 10 minuten schoot LSVV-speler Van Kessel een teruggesprongen bal in de touwen en 6 minuten later scoorde back Van Beuningen uit een teruggetrokken voorzet van de maker van het eerste doelpunt. En weer drie minuten later scoorde dezelfde back weer, ditmaal koppend uit een corner van aanvoerder Petersen. De 3 -0 werd ook de ruststand, waarbij SEV nog goed wegkwam doordat LSVV nog twee keer de lat wist te raken.

   

  In de tweede helft geloofde LSVV het wel en SEV geloofde er niet meer in. Het werd nog 4 – 0 door een foutje achterin en in blessuretijd redde SEV de spreekwoordelijke eer doordat Hassan 4 – 1 kon scoren na een slim hakballetje van Jeremy.

   

  Zo kwam er ook meteen een einde aan het voetbalseizoen 2017/2018. Een seizoen waarbij SEV vooral in de eerste seizoenshelft vaak prima speelde, vaak scoorde en uiteindelijk de eerste periode wist te winnen. Later in het seizoen liep het allemaal wat moeizamer, verdween de titel uit het zicht en helaas vond SEV zijn Waterloo in de Kikkerpolder.