• Maatregelen? SEV heeft het goed geregeld!

    19 mei 2020
  • Vanaf 13 maart zit ineens elk lid van SEV thuis. En niet alleen de leden van SEV, maar vrijwel iedereen. Geen voetbal dus, maar ook geen fitness, geen boksen, geen Krav Maga, geen badminton, etc. En dat thuisblijven is belangrijk maar wat net zo belangrijk is, is het kijken naar mogelijkheden. Want als contactsport en binnensporten niet mogelijk zijn, wat is er dan wel mogelijk? 

    Gelukkig zijn er sportievelingen binnen Leidschendam-Voorburg die in mogelijkheden denken in plaats van onmogelijkheden. Zo staken SEV Leidschendam, LV Boxing, Badmintonvereniging Orbiton, Krav Maga HSW de koppen bij elkaar en kwamen tot een goed uitgewerkt plan om sporten voor jong en oud mogelijk te maken. Want waar er in een zaal geen ruimte is, is er ruimte op Sportpark De Kastelenring genoeg nu er geen competitie meer wordt gespeeld. Voetbal op veld 2, badminton boksen en Krav Maga op veld 3 en veld 4 wordt gespaard voor komend seizoen.

    Hierbij een kijkje in de keuken. Elke sport en leeftijd heeft een tijdslot waarin er gebruik gemaakt mag worden van de velden. Maximaal 10 minuten voor aanvang van de training mag je het terrein op rijden. Aan de rand van het Sportpark word je gevraagd voor welke sport je komt en wordt er verteld waar je op de parkeerplaats moet verzamelen. Bij de ingang van SEV staan Ton, Hans, Frank en Hans gekleed in gele hesjes de groepen op te wachten. Als de groep compleet is, word je meegenomen naar het veld waar je training start. Voor de ouderen natuurlijk altijd op 1,5 meter van elkaar (voor de jonkies geldt dit in mindere mate) en natuurlijk eerst je handen wassen. Alles is tot in de puntjes geregeld. Na het afwerken van de training verzamel je je weer als groep en word je meegenomen naar de parkeerplaats waarna je, nadat je weer je handen hebt gewassen, naar huis kan.

    Mooi om te zien dat in rare tijden waarin sporten niet mogelijk lijkt de handen ineen worden geslagen en er hele mooie sportinitiatieven ontstaan waardoor de COVID-19 kilo’s er toch af gesport kunnen worden. Dank aan alle betrokkenen die dit mogelijk maken!