• Opvang asielzoekers op Sportpark de Kastelenring

  15 jun 2022
 • Beste Sevvers,

  Gedurende de periode 29 juni-12 juli zullen asielzoekers gehuisvest worden op het complex. SEV en RKAVV hebben toegezegd hieraan mee te werken.

  Bijna dagelijks zien we de problemen in Ter Apel met de opvang van asielzoekers. Dat hoort eigenlijk niet in een land als Nederland. Toen de gemeente SEV en RKAVV benaderde over de mogelijkheid om de sporthal en daarmee ook de rest van het complex te gebruiken voor een tijdelijke opvang om Ter Apel te ontlasten was onze reactie dan ook positief. Wij zijn een vereniging met ook een maatschappelijke taak. Opvang van asielzoekers hoort daar ook bij.

  Dat wil natuurlijk niet zeggen dat wij zomaar de sleutels overdragen. Voor ons is belangrijk dat door deze opvang de voorbereiding van het nieuwe seizoen niet in de verdrukking komen en dat activiteiten die al langer gepland staan door kunnen blijven gaan. Met de gemeente zijn afspraken gemaakt over hoe dat precies vorm te geven. Ook is de garantie gegeven dat de opvang niet langer dan twee weken zal duren.

  Op woensdag 22 juni organiseert de gemeente een informatieavond in de Waterlelie, Prinsenhof 4. Daar zal het bestuur van SEV ook aanwezig zijn. En het onderwerp kan ook tijdens de ALV van 28 juni aan de orde komen.

  Het Bestuur.

   Klik hier voor het bericht van de Gemeente Leidschendam-Voorburg.