• Pascal Struijk in voorselectie Nederlands Elftal

  13 sep 2022
 • ‘Brian Brobbey, Kenneth Taylor, Andries Noppert, Pascal Struijk en Joey Veerman maken voor het eerst deel uit van een voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal heeft in totaal 32 spelers opgenomen in de voorselectie voor de UEFA Nations League-duels met Polen en België’.

  Zo kopten de media begin september. Pascal startte zijn nu al geslaagde voetbalcarrière bij SEV. Broer Kasper speelt bij SEV in de selectie, vader Frans heeft jarenlang bij SEV deel uitgemaakt van de technische commissie en beide ouders vind je bij de thuiswedstrijden van Kasper steevast op de tribune. We zochten Frans even op:

  Toch een droom van de voetballer, het Nederlands elftal. Wat heb jij gedaan toen je het hoorde?
  ‘Ik was aan het golfen die middag en wist dat de voorselectie bekend zou worden gemaakt. Ik speelde best aardig tot ik op mijn telefoon zag dat Pascal erbij zat. Vanaf dat moment heb ik geen bal meer geraakt! Ik heb het thuisfront gebeld en er een biertje op gedronken’.

  Pascal heeft bij Leeds in de Premier League een basisplaats, toch verrast?
  ‘Als je de ontwikkeling van Pascal op de voet volgt, kan je eigenlijk niet verrast zijn. Hij speelt al een tijd echt goed en past voor mijn gevoel perfect in de opstelling van Van Gaal. Ik ben bijna meer verrast dat het nog zo lang heeft geduurd voordat hij in beeld is gekomen’.

  Je hebt Pascal ongetwijfeld gesproken toen de voorselectie bekend werd gemaakt. Wat was zijn reactie?
  ‘Pascal staat stevig in zijn schoenen en zijn eerste reactie was ‘het is maar een naam op een papiertje’. Voor Pascal gaat het pas echt beginnen als hij ook een uitnodiging krijgt om naar Zeist te komen. Natuurlijk is hij trots dat hij wordt genoemd, maar het gaat om uiteindelijk toch om die plek in het elftal’.

  Jullie wisselen als ouders de wedstrijden van Kasper af met de wedstrijden van Pascal in Engeland. Druk! Wordt het nu nog vaker heen en weer reizen?
  ‘Het is de laatste jaren best een opgave geweest om naar Engeland te reizen. Soms moesten we drie keer in een weekeinde op COVID getest worden. Liefst ga ik elke week maar dat is financieel natuurlijk niet haalbaar. Maar eens in de twee maanden proberen we er wel te zijn. Dat zal niet echt veranderen’.

  Het is altijd goed om als topvoetballer de aandacht van de bondscoach te hebben. Maar stel dat…dan wordt het kaartjes kopen?
  ‘We hebben vorige maand een korte vakantie geboekt voor eind september en toen zei ik al, zal je zien dat hij geselecteerd wordt. Niet dat ik erop had gerekend dat het ook echt zou gebeuren natuurlijk. Dat wordt dus tv kijken als hij eventueel mee mag doen tegen Polen of België. Maar Kasper en Robin hebben inmiddels kaartjes voor Nederland-België’.

  En dan dromen over wat er nog kan komen?
  ‘Ik heb wel vaker gezegd dat Pascal nog eens het doelpunt gaat scoren dat Nederland de eerste wereldtitel bezorgt. Dan zegt iedereen thuis dat ik zit te dromen. Maar inmiddels is die droom toch weer een stukje dichterbij gekomen.’