• Pieter van Baalen aanwinst SEV-scheidsrechters

    14 jun 2022
  • Sinds een aantal maanden zien we op de SEV-velden een enthousiaste en gedreven scheidsrechter jeugdwedstrijden in goede banen leiden. In een tijd waarin het voor vele voetbalverenigingen een dobber is om de scheidsrechters te vinden, prijst SEV zich gelukkig met deze aanwinst. Pieter is sinds 2018 lid van SEV waar hij zaterdags een stevig balletje trapte bij de G-afdeling. Eind 2021 brandde er ineens een ander vlammetje. Het leiden van wedstrijden is zeker zo leuk als zelf spelen. Dus Pieter trok de stoute voetbalschoenen aan en ging eens te raden bij Tjaard de Vries en Jay van der Heiden. Beiden gerenommeerd scheidsrechter. Zogezegd, zo gedaan. In februari van dit jaar leidde Pieter zijn eerste wedstrijd. Tijd voor een gesprek. 

    Ruim voor het afgesproken tijdstip staat hij al te wachten en voor we goed en wel zitten komen de leuke, enthousiaste verhalen. “Ik vind het scheidsrechteren erg leuk. Vooral bij de JO12. Tjaard en Jay staan me bij en die zeiden al snel: dat kun jij wel!” Dat is dan ook gebleken. Wekelijks fluit hij de wedstrijden bij de jeugd en zijn ambitie is om na de aanstaande cursus naast JO12 vooral ook de G-wedstrijden bij SEV te gaan leiden. “Wel spannend want eerst voetbalde ik met die jongens en dan moet ik ze fluiten. Gaat vast lukken want ik fluit altijd heel neutraal”. 

    Dat het gaat lukken, daar zijn ze bij de KNVB ook van overtuigd want ook Pieter is beoordeeld door de KNVB. Twee man sterk werd een wedstrijd gevolgd en de KNVB maakte een uitgebreid rapport op. Vol lof! Even een citaat uit dat rapport: Op een enkel klein aandachtspunt na zien we geen ruimte voor verbetering en de scheidsrechter laat de spelers zoveel mogelijk voetballen”. Dat lezen we niet vaak. Pieter, 28 jaar, in het werkzame leven bode op het Leidschendamse stadhuis, kijkt nu al uit naar het komende seizoen. “Zin in, goed voorbereiden is belangrijk. Ik ben altijd een uurtje voor begin van de wedstrijd aanwezig, omkleden en materiaal controleren. Ben graag op tijd”. Dat kunnen na de afspraak van vandaag bevestigen. 

    Ook SEV kijkt er naar uit om Pieter volgend seizoen weer zijn wedstrijden te zien leiden. Maar eerst gaat hij op vakantie. Het wordt Parijs.