• Pupil van de Week: Darius Peptu

  10 mrt 2023
 • Afgelopen zaterdag boekte ons eerste elftal een belangrijke overwinning in het ‘zespuntenduel’ tegen Bolnes. De Ridderkerkers werden, onder leiding van Ben de Haan, met 2-7 aan de zegekar gebonden. Ons vlaggenschip heeft nu 17 punten uit 16 duels en staat op een veilige negende plaats. Het team voelt de hete adem van een aantal concurrenten in de nek, dus aanstaande zaterdag zijn de punten weer hard nodig en meer dan welkom.

  Hoofdtrainer Kenneth Soechit is nog in het buitenland. De honneurs worden opnieuw waargenomen door Ben de Haan, die zich geassisteerd weet door Frank Dobbe. Op het eigen sportpark neemt SEV 1 het op tegen Floreant. De Boskopers vinden we terug op een vijfde plek op de ranglijst en hebben tien punten meer verzameld dan onze mannen. Geen gemakkelijke klus dus. De heenwedstrijd is er bovendien een om snel te vergeten: het werd half oktober 10-3 in het voordeel van Floreant.

  Ons eerste elftal wordt zaterdag in ieder geval gesteund door Darius Peptu. Darius zit in Leidschenveen op school, namelijk op de Montessorischool. Zijn favoriete vak is spelling. Het duurt nog even voordat Darius aan het werk gaat, maar het lijkt hem leuk om – als het zover is – programmeur of software-ontwikkelaar te worden. Voor wat stevige rockmuziek kun je Darius wakker maken. Hij speelt namelijk zelf gitaar. Ozzy Osbourne, AC/DC of Led Zeppelin: het zijn allemaal favorieten van de 10-jarige linksachter in onze JO11. Wat eten betreft maak je Darius vooral blij met sushi.

  Ajax is volgens Darius de beste profclub van Nederland en als hij de beste voetballer ter wereld moet aanwijzen, dan kiest hij voor de Portugees Cristiano Ronaldo. Een favoriete speler in de SEV-selectie heeft Darius nog niet, maar hij kijkt zaterdag met extra veel belangstelling naar de keeper. Bijna drie jaar speelt Darius nu in onze clubkleuren en als terugkijkt op zijn nog prille carrière noemt hij twee hoogtepunten: een klinkende 21-1 overwinning en een tweede plaats tijdens een toernooi in een poule met vier andere teams. Zijn trainer, Rashid Haynes, is trouwens vol lof over zijn speler: “Darius is een leergierige jongen die graag voetbalt en veel aan sport doet, onder andere ook aan freerunning. Hij vindt het leuk om met zijn vrienden te voetballen.”

  We wensen Darius as. zaterdag heel veel plezier als Pupil van de Week en we hopen dat ons keurkorps drie belangrijke punten in de wacht sleept. En misschien, heel misschien kunnen we er wel voor zorgen dat als onze mannen en Darius het veld betreden “Seven Nation Army” van de White Stripes uit de speakers knalt. We doen onze pupil er in ieder geval een groot plezier mee.