• Pupil van de Week: Ferris Jongbloed

  24 nov 2023
 • Na een flitsende start zat ons eerste elftal een paar weken in de hoek waar de klappen vielen. Inmiddels lijkt de weg naar boven ingeslagen te zijn. Twee weken geleden werd thuis gewonnen van MSV’71 en afgelopen zaterdag bonden de mannen van trainer Arjan Kortleven op Sportpark Prinses Irene het Rijswijkse Te Werve aan de zegekar. Door de tweede zege op rij vinden we ons eerste elftal nu terug op een zesde plek op de ranglijst.

  Aanstaande zaterdag is op ons eigen sportpark Quintus de tegenstander. De Westlanders zijn de competitie goed begonnen en staan met 16 punten uit zeven wedstrijden op een vierde plaats. SEV 1 gaat uiteraard op zoek naar de derde overwinning op rij om zich wat steviger in de middenmoot te nestelen, terwijl Quintus niet zal willen verliezen om de aansluiting bij de koplopers te houden. Een spannende affiche dus.

  Eén van de supporters die het keurkorps naar een zege zal proberen te schreeuwen, is Pupil van de Week Ferris Jongbloed. Ferris is 8 jaar oud en speelt sinds het voorjaar van 2023 in het groen-wit. Dat hij al snel geïnfecteerd is geraakt met het SEV-virus blijkt wel uit de e-mail die ik ontving. De antwoorden op mijn vragen zijn in het groen getypt, ‘want dat is de kleur van SEV’.

  Ferris voetbalt in onze JO9-2, meestal als spits of als keeper. Zijn mooiste moment in zijn nog jonge SEV-carrière? De 7-0 overwinning op Wilhelmus en de afsluiting van het vorige seizoen met de barbecue en het watervoetbal op het hoofdveld.

  Ferris zit in Leidschendam op school, namelijk op De Tandem. Zijn favoriete vak is gym. Ferris wil graag profvoetballer worden en is dol op pizza en kip. Ajax is volgens Ferris de beste profclub van Nederland en als hij de beste voetballer ter wereld moet aanwijzen, dan kiest hij voor de Portugees Cristiano Ronaldo. Op televisie kijkt Ferris het liefst naar ‘Groen in de Grote Stad’ over de familie Groen die naar de grote stad verhuist. Zijn favoriete liedje is ‘Stay’. Op de vraag wie zijn favoriete speler is in de SEV-selectie moet Ferris het antwoord schuldig blijven: ‘Ik zit nog niet zo lang op SEV, dus die ken ik nog niet allemaal’.

  We wensen Ferris as. zaterdag heel veel plezier als Pupil van de Week en we hopen dat onze boys drie punten in de wacht slepen.