• Pupil van de Week: Raishelinho Menso

  27 okt 2022
 • Met drie punten uit vier wedstrijden is de start van ons eerste team niet zo goed als gehoopt. As. zaterdag staat de wedstrijd tegen FC Zoetermeer op het programma. De nummer twee van de ranglijst is dan te gast op ons prachtige sportpark. Kortom, een mooi moment voor een wederopstanding en dat onder toeziend oog van Pupil van de Week Raishelinho Menso.

  Raishelinho: een naam die past bij een Braziliaanse topvoetballer. Zo ver is hij nog niet, maar als spits van onze JO12 doet ‘Raitje’ het heel erg goed. En dat terwijl hij nog niet zo lang op onze velden rondloopt, ongeveer een jaar. Voor een voetballer in de JO12 is hij bovendien nog jong. Raitje wordt over een maand 10 jaar.

  De bescheiden jongeman zit op De Driemaster, waar hij het meeste plezier beleeft aan de vakken rekenen en gym. Als Raishelinho later aan het werk gaat, wordt hij graag gameontwerper of – hoe kan het ook anders – profvoetballer. Om zich op een mooie toekomst op de nationale voetbalvelden voor te bereiden, kijkt hij nu graag naar topspelers als Cristiano Ronaldo, Messi en Neymar. Spelers uit het keurkorps van SEV noemt hij niet, om de eenvoudige reden dat hij ze nog niet kent. Daar komt na zaterdag ongetwijfeld verandering in.

  Als zijn debuut als prof later net zo glansrijk verloopt als zijn debuut bij SEV haalt Raishelinho ongetwijfeld de wereldpers. Namens SEV won hij de eerste wedstrijd met zijn team namelijk met 22-1. Dat vindt Raitje nog steeds een hoogtepunt. Dit geldt ook voor de training die aan het begin van dit seizoen werd verzorgd door twee trainers uit de staf van PSV. PSV is trouwens niet zijn lievelingsclub. Die eer is weggelegd voor Ajax. Na Stijn en Jurre dus de derde pupil op rij die supporter is van de huidige landskampioen.

  Raishelinho is internationaal georiënteerd. Hij luistert graag naar afrobeats en Broederliefde, eet bij voorkeur sushi en kijkt het liefst naar Ultimate Beastmaster, Cobra Kai en – oef, is dat niet te spannend? – Stranger Things. Spannend wordt het zaterdag in ieder geval ook. Vragen voor de spelers of technische staf heeft Raishelinho nu nog niet, maar die komen zaterdag vast nog wel.

  Raishelinho, veel plezier zaterdag en laat nog even weten of je een leuke middag hebt gehad!