• Pupillen van de week

  De jeugd heeft de toekomst. Bij elke thuiswedstrijd van SEV1 laat een van de jongste SEV-spelers zien wat hij/zij al kan. Dat betekent: verzamelen met het eerste elftal, dan een broodje en wat limonade en vervolgens natuurlijk even voorstellen aan de spelers en ook goed luisteren bij de wedstrijdbespreking. In de grote kleedkamer omkleden en dan meedoen met de warming up. Vlak voor de wedstrijd de kleedkamer in om de wedstrijdbal te halen en de scheidsrechter te helpen.

 • 11 Februari: SEV 1 - Zestienhoven 1

  Steun krijgt ons vlaggenschip in ieder geval van Mees Hörters. Ik hoor u denken: Hörters, is dat er één van…? Jazeker! Vader Jeroen loopt al jaren op de velden van SEV rond, is sponsor (WiseMen) en staat op woensdag op veld 2 om het team van Mees te trainen. Moeder Donna stroopt haar mouwen onder andere op om bardiensten te draaien. Broer Matthijs zien we wekelijks in actie tijdens wedstrijden van de JO14-1.

  Genoeg over de familie, want het draait zaterdag natuurlijk allemaal om Mees, acht jaar oud en speler van onze JO9-1. In het team, uitkomend in de 2e klasse, speelt Mees het liefst als spits. En hoewel hij nog jong is, heeft hij toch al heel wat jaren voetbalervaring. Mees begon bij het peutervoetbal en is inmiddels al vijf jaar actief voor onze mooie club.

  Mees zit op de Emmaus, waar hij het meeste plezier beleeft aan spelling. Dat lezen we niet vaak! Als Mees later aan het werk gaat, wordt hij graag dierenarts of – hoe kan het ook anders – profvoetballer. Om zich op een mooie toekomst op de nationale voetbalvelden voor te bereiden, kijkt hij nu graag naar Dusan Tadic. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Ajax zijn favoriete club is. Dat lezen we dan wel weer vaak…

  Het mooiste moment bij SEV beleefde Mees in de zaal. Dat was namelijk toen hij begon met peutervoetbal. Mees luistert graag naar popmuziek en op dit moment is Believer van Imagine Dragons zijn favoriete nummer. Een goede keuze! Zijn lievelingsgerecht is macaroni. Vragen voor de spelers of technische staf heeft Mees nu nog niet, maar die komen zaterdag vast nog wel.


 • 30 Januari 2023: SEV 1 - SV Omnoord

  Een van de supporters die het keurkorps naar een zege zal proberen te schreeuwen, is Pupil van de Week Thomas van Erp. Thomas is 9 jaar oud en speelt nu ongeveer drie jaar in het groen-wit. Thomas voetbalt in onze JO11, meestal voorin of op het middenveld. 

  Zijn mooiste SEV-moment? De overwinning bij ons eigen Hemelvaarttoernooi, vorig seizoen. Glunderend nam Thomas de beker in ontvangst en poseerde ermee op het hoofdveld.
  Thomas zit in Leidschendam op school, namelijk op de Emmaüs. Zijn favoriete vak is gym. Het duurt nog even voordat Thomas aan het werk gaat en dat is maar goed ook, want hij weet nog niet wat hij wil worden. Wat hij wel weet, is dat hij het liefst patat of poffertjes eet. Ajax is volgens Thomas de beste profclub van Nederland en als hij de beste voetballer ter wereld moet aanwijzen, dan kiest hij voor de Portugees Cristiano Ronaldo, die inmiddels zijn zakken valt in de woestijn van Saudi-Arabië. 

  We wensen Thomas as. zaterdag heel veel plezier als Pupil van de Week en we hopen dat onze boys drie punten in de wacht slepen. 

 • 12 november 2022: SEV 1 - Haagsche Hout: 2-0

  Pupillen van de week: Sam en Noah Kloosterman

  Met drie punten in de tas keerde ons eerste elftal afgelopen zaterdag terug uit Kralingen. Komende zaterdag staat een mooie derby op het programma: de mannen van hoofdtrainer Kenneth Soechit nemen het dan op tegen Haagse Hout. Dat is zeker geen unicum, want de Haagse ploeg was de laatste jaren al vaker onze tegenstander. Wat wel uniek is, is dat we voor het eerst in de geschiedenis twee Pupillen van de Week mogen begroeten.

  Toen Sam en Noah Kloosterman ruim anderhalf jaar geleden voor het eerst hun opwachting maakten bij een training moest ik even met mijn ogen knipperen: de broers lijken als twee druppels water op elkaar, maar zijn geen tweeling. Sterker nog: Sam (8) is een klein jaartje ouder dan zijn broertje Noah (7). De boys spelen inmiddels beiden in de JO9-1. Sam doet dat afwisselend als verdediger en rechtsvoor, terwijl Noah als rechtsvoor en als linksvoor uit de voeten kan. 

  De gebroeders Kloosterman zitten niet alleen bij elkaar in het voetbalteam, maar ook bij elkaar op De Zonnewijzer in Leidschendam. Daar houden ze onder anderen hun teamgenootjes Daan en Gijs gezelschap. Sam houdt ervan om op school lekker met zijn handen bezig te zijn: knutselen vindt hij het leukst. Noah vindt vooral gymnastiek erg leuk: ‘Van lekker actief bezig zijn, word ik heel blij.’

  Als De Klassieker weer op het spel staat, is de spanning in huize Kloosterman voelbaar. Hoewel Sam veel clubs goed vindt, klopt zijn hart toch vooral voor Ajax. Volgens Noah is Feyenoord de beste profclub van Nederland. Beide jongens vinden een speler van Paris Saint-Germain de beste ter wereld, maar niet dezelfde. Noah kiest voor Kylian Mbappé, terwijl de voorkeur van Sam uitgaat naar Lionel Messi. ‘Messi kan heel goed dribbelen met de bal en penalty’s schieten’, aldus de oudste broer. Ook een niveautje lager hebben de jongens een favoriet. In het keurkorps van SEV is Jasper Koning de favoriete voetballer van Sam (‘Hij heeft een goede vrije trap’) en Wessel van Huizen van Noah.

  Sam kijkt het liefst naar Spongebob Squarepants, Noah is dol op films. Het liefst kijkt de jongste van de twee naar The Grinch. Daarvoor of daarna schalt dan Dance Monkey uit de speakers of – bij Sam – muziek uit de Top40 en alles waar je op kunt dansen. Sam maak je blij met een bezoekje aan McDonalds, Noah eet graag sushi (‘Die met de gebakken uitjes erop’). 

  De broers zijn eensgezind als het gaat om hun droombaan: ze willen allebei graag profvoetballer worden. Voorlopig hebben ze het bij SEV erg goed naar hun zin. Gevraagd naar het hoogtepunt in de afgelopen anderhalf jaar geeft Sam aan dat hij er vooral van geniet om met zijn team een wedstrijd te spelen op zaterdag en daarna een patatje te eten en AA te drinken met zijn teamgenoten. Noah vindt het tof dat de JO9-1 echt een hecht team is geworden van voetbalvrienden. Hij kijkt altijd uit naar de trainingen en de wedstrijden. 

  Wat een leuke broers, wat een mooie verhalen! Sam heeft zelf geen vragen meer, maar steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken en roept, met een vette knipoog: ‘Scouts, here I come!’ Zijn jongere broer Noah rondt het gesprek af: hij zou het heel gaaf vinden om een keer mee te mogen trainen met de grote jongens van het eerste elftal. Nou, Noah, dat kun je zaterdag best aan de trainer of aan je favoriete speler Wessel vragen. Wie weet! 


  We duimen voor drie punten. Laten jullie in ieder geval nog even weten of jullie een leuke middag hebben gehad? Veel plezier!


 • 31 oktober 2022: SEV 1 - Fc Zoetermeer: 1-2

  Pupil van de Week: Raishelinho Menso

  Met drie punten uit vier wedstrijden is de start van ons eerste team niet zo goed als gehoopt. As. zaterdag staat de wedstrijd tegen FC Zoetermeer op het programma. De nummer twee van de ranglijst is dan te gast op ons prachtige sportpark. Kortom, een mooi moment voor een wederopstanding en dat onder toeziend oog van Pupil van de Week Raishelinho Menso.

  Raishelinho: een naam die past bij een Braziliaanse topvoetballer. Zo ver is hij nog niet, maar als spits van onze JO12 doet ‘Raitje’ het heel erg goed. En dat terwijl hij nog niet zo lang op onze velden rondloopt, ongeveer een jaar. Voor een voetballer in de JO12 is hij bovendien nog jong. Raitje wordt over een maand 10 jaar.

  De bescheiden jongeman zit op De Driemaster, waar hij het meeste plezier beleeft aan de vakken rekenen en gym. Als Raishelinho later aan het werk gaat, wordt hij graag gameontwerper of – hoe kan het ook anders – profvoetballer. Om zich op een mooie toekomst op de nationale voetbalvelden voor te bereiden, kijkt hij nu graag naar topspelers als Cristiano Ronaldo, Messi en Neymar. Spelers uit het keurkorps van SEV noemt hij niet, om de eenvoudige reden dat hij ze nog niet kent. Daar komt na zaterdag ongetwijfeld verandering in.

  Als zijn debuut als prof later net zo glansrijk verloopt als zijn debuut bij SEV haalt Raishelinho ongetwijfeld de wereldpers. Namens SEV won hij de eerste wedstrijd met zijn team namelijk met 22-1. Dat vindt Raitje nog steeds een hoogtepunt. Dit geldt ook voor de training die aan het begin van dit seizoen werd verzorgd door twee trainers uit de staf van PSV. PSV is trouwens niet zijn lievelingsclub. Die eer is weggelegd voor Ajax. Na Stijn en Jurre dus de derde pupil op rij die supporter is van de huidige landskampioen.

  Raishelinho is internationaal georiënteerd. Hij luistert graag naar afrobeats en Broederliefde, eet bij voorkeur sushi en kijkt het liefst naar Ultimate Beastmaster, Cobra Kai en – oef, is dat niet te spannend? – Stranger Things. Spannend wordt het zaterdag in ieder geval ook. Vragen voor de spelers of technische staf heeft Raishelinho nu nog niet, maar die komen zaterdag vast nog wel.

  Raishelinho, veel plezier zaterdag en laat nog even weten of je een leuke middag hebt gehad!

 • 15 februari 2020: SEV1 - Vredenburch: 2-4

  Pupil van de week: Ajwad Albattat

  In de topper tegen Vredenburch kreeg SEV 1 goede hulp van Ajwad. Hij is 11 jaar en speelt al vier seizoenen bij SEV. Nu speelt hij in JO12-1, meestal op het middenveld en soms in de verdediging. Het leukste moment bij SEV vond hij het kampioenschap vorig jaar. Hij kijkt graag naar Netflix en You Tube, luistert graag naar No Drama & Wigwam en eet het liefst patat en pizza. Hij zit op de Tandem en daar is gym het leukste vak. Hoewel het dit seizoen niet zo goed gaat, vindt hij ADO Den Haag de beste club. Toch wil hij geen profvoetballer worden, hij wordt ICT-er! De beste speler van SEV is Jeremy Knegtmans (helaas deze wedstrijd geblesseerd) en hij zou het leuk vinden als SEV 1 weer eens kampioen werd.


   

 • 26 januari 2020: SEV1 - Oosterheem: 3 -1

  Pupil van de week: Floor Koene

  Bij de thuiswedstrijd van SEV 1 tegen Oosterheem was Floor Koene een grote steun. Floor speelt al 3 jaar bij SEV, nu in de JO11-1 als rechtsachter en soms als rechtsvoor. Het leukste moment bij SEV was toch dat zij dit seizoen weer met haar oude team samen kon spelen. Floor zit in groep 7 van de Emmaus en is gek op gym. Feyenoord is haar favoriete club en Lingo het leukste Tv-programma. Het lekkerste eten is lasagne. Later wil Floor profvoetballer worden of anders ‘juffrouw’.  Oh ja, mede door Floor heeft SEV 1 de wedstrijd met 3 – 1 gewonnen.


 • 14 december 2019: SEV 1 - KSD/Marine 1: 2-1

  Pupil van de week Jayden Scoop 

  Voor de belangrijke wedstrijd tegen KSD/Marine kreeg SEV 1 hulp van Jayden Scoop uit JO10-1. Jayden speelt al 5 jaar bij SEV en heeft het erg naar zijn zin, eigenlijk al vanaf het allereerste toernooi. Jayden kijkt graag naar Wild van Freek en luister veel naar Up Town Road. Als hij van school komt – De Emmaus – kijkt hij vast uit naar zijn favoriete eten: pasta met kaas. Als toetje dan naar Ajax kijken, de beste club van Nederland. Later wil hij profvoetballer worden en daarom vindt hij het ook leuk om bij SEV 1 te kijken. Maar eerst op de foto met Milan van der Veer.

   

 • 23 november 2019: SEV 1 - TAC'90 1: 2-4

  Pupil van de Week: Jack Wassenaar

  Jack is 9 jaar en is al vanaf zijn vierde lid van SEV. Hij speelt als verdediger in JO10-1 en heeft het in dit team erg naar zijn zin. Naast het voetbal vond hij de kampeernacht bij SEV heel erg leuk. Hij kijkt graag naar Ducktales en Nielson maakt zijn favoriete muziek. Bij het luisteren eet hij graag pizza, dat is het allerlekkerst. Hij gaat naar school op de Trampoline en ADO is de beste club. Daar wil hij later ook profvoetballer worden, maar eerst SEV 1 helpen met de aftrap in de wedstrijd tegen TAC’90.

   

 • 12 oktober 2019: SEV 1 - Celeritas 1: 3-2

  Pupil van de Week: Jayden van der Kleij

  Jayden van der Kleij is 10 jaar en speelt al vanaf zijn derde jaar bij SEV. Nu in de JO11-1 meestal als linksbuiten. Het leukste moment bij SEV was het eten bij Kapitein Haak na het verkopen van loten voor de Grote Clubactie. Jayden kijkt graag naar voetbal op TV en luistert graag naar muziek met een lekkere beat. Hij zit op de Balans school en vindt automatiseren het leukste op school. Feyenoord is de beste club en Jayden wil later graag profvoetballer worden. De beste speler van SEV vindt hij Nick Rapmund. Pizza is zijn favoriete eten.

 • 5 oktober 2019: SEV 1 – GDA 1: 2-1

  Pupil van de Week Mitchell Jansen

  Vader Stephan zien we wekelijks zijn diagonalen lopen op de velden van de Kastelenring maar Mitchell laat voor de wedstrijd van SEV 1 tegen GDA 1 zien hoe je op het hoofdveld kunt scoren. Mitchell is 9 jaar en speelt al vijf jaar bij SEV. Nu speelt hij in de spits bij JO10-1 en pikt regelmatig zijn doelpuntje mee: het leukste wat er is in het voetballen. Hij wil ook graag profvoetballer worden en dan het liefst bij Ajax, de beste club van Nederland. Hij kijkt graag naar Royalistic en HipHop is zijn favoriete muziek en pizza het lekkerste eten. Op school, de Emmaus, is rekenen het leukste vak. Alle spelers van SEV 1 vindt hij goed maar hij wil met Milan op de foto.

 • 25 mei 2019: SEV - Semper Altius: 2-1

  Pupil van de week: Ean Verduyn Lunel

  Al drie jaar voetbal Ean bij SEV en dit seizoen speelt hij als rechtsachter bij JO10-2. Het leukste in die drie jaar voetbal vindt hij de wedstrijd waarin hij drie keer scoorde! Dat lukt niet iedere speler. Hij kijkt graag naar Nickelodeon waar Henry Danger zijn favoriet is. Hij houdt ook erg van muziek en dan met name van High Lopes en Panic! At the disco. Hij zit op de Groenschool Voorburg en daar is gym het allerleukste vak. Pizza en pasta kan hij wel elke dag eten. Ajax is natuurlijk de beste club en nu we het toch over voetballen hebben, hij wil graag weten hoe je leert om harder met je slechte been te schieten. Een hele goede vraag. Veel oefenen Ean!   

 • 11 mei 2019: SEV - TOGB: 0 - 1

  Pupil van de week: Micha Appelo  Micha is 9 jaar en speelt al vier jaar bij SEV. Hij is begonnen bij de mini’s en speelt nu als keeper in JO10-1. Hij is met de mini’s kampioen geworden en dat was erg leuk! Op Netflix is Trollenjagers zijn favoriete programma, ook luistert hij heel graag naar de top veertig! Dat kan natuurlijk niet als hij naar school gaat (de Emmaus) waar hij rekenen en gym de leukste vakken vindt. Ajax is de beste club en omdat hij later profkeeper wil worden, let hij tijdens de wedstrijden van Ajax extra goed op André Onana. De beste speler van SEV 1 is dan ook doelman Jeroen Meulink. En?? oh ja, patat is zijn lekkerste eten.

   

 • 13 april 2019: SEV 1 vs Ariston '80 1: 0-5

  Pupil van de week: Jayden de Roode


  Een belangrijke wedstrijd van SEV 1 en SEV kon wel een steuntje gebruiken. Daar zorgde afgelopen zaterdag Jayden de Roode voor. Jayden is 11 jaar en speelt al drie jaar bij SEV. Dit jaar speelt hij in JO11-2. Hij vindt het als rechtsachter leuk om tegenstanders te passeren, liefst zoveel mogelijk. Op TV kijkt hij graag naar de TV-kantine en zijn favoriete muziek is Ray Dalton, Macklemore & Ryan Lewis. Hij zit op de Emmaus en gym is het leukste vak. Hij heeft nog geen idee wat hij later wil worden maar hij weet wel dat ADO Den Haag de beste club van Nederland is. Ook heeft hij nog een tip voor de trainer van SEV 1 want de beste speler van SEV is Jordy Cazier (van SEV2). Voor sushi en appelkruimeltaart kun je hem ’s nachts wakker maken.

 • 23 maart 2019: SEV 1 vs FC Zoetermeer 1: 1-1

  Pupil van de week: Bryan de Man


  Bryan, 12 jaar oud, is al vijf jaar lid van SEV en een echte doelman en wel van JO13-3. Het is dan ook niet gek dat zijn favoriete speler van SEV 1 keeper Jeroen Meulink is. De doelmannen kunnen voor de wedstrijd tegen FC Zoetermeer zo mooi samen op de foto. Het allerleukste bij SEV vindt hij het E-kamp maar ook Nickelodeon en Alan Walker staan hoog genoteerd op zijn lijstje toppers. Net als Sushi! Hij zit op de Emmaus en rekenen is zijn leukste vak. Natuurlijk is ADO Den Haag de beste club van Nederland.

   

 • 16 maart 2019: SEV 1 vs Haagse Hout 1: 3-2

  Pupil van de week: Valentijn Tinselboer  Afgelopen zaterdag was Valentijn pupil van de week in de spannende wedstrijd van SEV1 tegen Haagse Hout. Goed dat hij er was want hij bracht de mannen van SEV 1 net dat beetje extra waardoor er met 3-2 werd gewonnen. Zeker leuk was natuurlijk dat zijn naamgenoot Valentijn ( Ebbers) een van de Leidschendamse doelpunten makers was. Valentijn is 10 jaar en speelt al weer drie jaar bij SEV. in de JO11-1 is hij keeper. Hij is met de F1 kampioen geworden en dat is toch wel het allerleukste dat hij met voetbal heeft meegemaakt. Oh ja, Ajax is ook wel leuk! Hij kijkt graag naar Netflix films en luistert veel naar popmuziek. Op school, de Trampoline, vindt hij rekenen het leukste vak en thuis vindt hij lasagne zijn favoriete eten.

   

 • 16 februari 2019: SEV1 vs KSD/Marine

  Pupil van de week: Jesse Bink
   

  Het is 16 februari en lente! Jesse kijkt onder de indruk van de drukte en de spelers van SEV 1 nog wat verlegen rond. Al snel trapt hij lekker een balletje mee. Hij is 9 jaar en speelt in JO10-1 in zijn derde seizoen bij SEV. Hij vindt voetballen erg leuk, zeker toen zijn vader ook trainer was. Voetbal kijken op TV (liefst ADO Den Haag) is wel zijn ding net als rapmuziek. Hij zit op de Zonnewijzer en natuurlijk is gym zijn favoriete vak. Een andere favoriet is Jasper Koning van SEV 1 en voor pizza met mozzarella fiets hij graag een blokje om.

   

 • 3 februari 2019: SEV1 vs DVC

  Pupil van de week: Fabian Sonneveldt

  Fabian is 9 jaar oud en voetbalt in JO10-2, ‘ergens achterin’. Hij vindt voetballen erg leuk, maar ook is hij gek op George Ezra (Shotgun) en op Pokemon. De wedstrijd van SEV 1 tegen DVC lijkt hem heel spannend en hij gaat vooral Randy de Witt aanmoedigen: zijn favoriete SEV-speler. Een andere favoriet is ADO Den Haag en het liefst eet hij pizza! Nu zit hij nog op school op de Zonnewijzer waar hij rekenen erg graag doet. Dat is belangrijk want hij wil later bankdirecteur worden. Zijn leukste voetbalmoment is toch wel het SEV-kamp met overnachten in de zaal.

   

 • 15 december 2018: SEV 1 vs Oliveo 1

  Pupil van de Week: Elias van Uden

  In de laatste competitiewedstrijd van SEV 1in 2018 tegen Oliveo, helpt Elias SEV aan drie punten! Daar is hij voor de wedstrijd vast van overtuigd. Dik ingepakt want het is erg koud helpt hij bij de warming up. Elias is 9 jaar en speelt in SEVJO10-2. Het liefst is hij spits of middenvelder en het mooiste lijkt hem een keer koppend een doelpunt te maken. Op de Emmaus is gym zijn favoriete vak en PSV is zijn favoriete club maar hij is toch ook fan van ADO Den Haag. Waar hij ook fan van is? Patat met mayonaise. Na de wedstrijd glundert hij, SEV1 heeft met 3 – 1 gewonnen! Hij dus ook.

 • 1 december 2018: SEV 1 vs Laakkwartier 1

  Pupil van de Week: Jasper Vaessen (JO11-1)

   

  Op 1 december was Jasper Vaessen (10jr) de steunpilaar van SEV 1. Jasper is al vijf jaar lid van SEV en speelt in JO11-1 als rechtsmidden. Het kampioenschap met JO9 vindt hij het leukste dat hij heeft meegemaakt met voetballen. Ook leuk vindt hij de handvaardigheidslessen op school. Welke school? De SWS Emmaus! Op TV zapt hij graag naar Nickelodeon of naar voetbal. ADO Den Haag is zijn favoriete club. Een andere favoriet is Jasper Koning van SEV 1. Oh ja, Jasper houdt ook erg van pannenkoeken.

 • 20 oktober 2018: SEV 1 vs Vredenburch: Pupil van de Week: Sem Demir (JO10-1)
 • 6 oktober 2018: SEV 1 vs Wassenaar : Pupil van de Week: Noah Moors (JO11-2)
 • 22 september 2018: SEV 1 vs SV Overheem: Pupil van de Week: Matthijs Hörters (JO10-2)