• Pupillen van de Week: Daan van der Sloot en Riley van der Kleij

    22 mrt 2024
  • Komend weekend treft ons eerste elftal in eigen huis het keurkorps van FC Zoetermeer. En dat is niet zo maar een tegenstander. De mannen van trainer Martijn de Zoete staan fier bovenaan in de Vierde Klasse met een voorsprong van vijf punten op naaste belager Vredenburch én een wedstrijd minder gespeeld. In de wetenschap dat ons vlaggenschip in de uitwedstrijd maar nipt verloor van de Zoetermeerders (3-2) zullen de mouwen nog eens extra opgestroopt worden: niet eens zozeer om de tegenstander te dwarsbomen op weg naar het kampioenschap, maar vooral omdat de punten hard nodig zijn.

    Na een gelijkspel tegen Vredenburch en een mooie zege op DHL moest ons eerste elftal de punten vorige week helaas in Maasdijk laten. De wedstrijd tegen FC Zoetermeer wordt nauwlettend gevolgd door twee Pupillen van de Week. Ze worden hier uiteraard even aan u voorgesteld, te beginnen met Daan van der Sloot. Daan is 10 jaar oud en voetbalt in de JO10-1 als verdediger. Vader Dave, inmiddels een bekend gezicht op de velden van SEV en trotse eigenaar van Van der Sloot Schilderwerken, meldde zijn zoon op zevenjarige leeftijd aan bij SEV. Daan luistert graag naar hardcore in het algemeen en de Haagse DJ Outsiders in het bijzonder. Als het om eten gaat, kun je Daan wakker maken voor sushi. Daan stemt graag af op Netflix en vindt het leuk om voetbal te kijken. Rekenen vindt Daan het leukste vak op zijn school, de Zonnewijzer in Leidschendam. Daans favoriete voetbalclub is Feyenoord en de beste speler ter wereld Kylian Mbappé. Op de vraag naar zijn favoriete speler in het eerste elftal van SEV antwoordt hij diplomatiek dat hij ze nog niet kent. Daar komt zaterdag vast en zeker verandering in. Daan kijkt met veel plezier terug op de – succesvolle – open trainingen. Een ander hoogtepunt is de eerste prijs tijdens een toernooi bij DSO. Daan mocht namens het team de beker in ontvangst nemen. Als Daan later groot is, wil hij actief blijven in het voetbalwereldje: als profvoetballer of als voetbaltrainer.

    De tweede Pupil van de Week is Riley van der Kleij. Riley is het jongere broertje van Jaydey (JO15) en telg uit een echte SEV-familie. Riley is 9 jaar oud en speelt in de JO10-1, een teamgenoot van Daan dus. Meestal speelt hij als buitenspeler op de linker- of rechterflank. Riley verdedigt al bijna vijf jaar met veel inzet en passie onze clubkleuren. Als het om muziek gaat, luistert Riley graag naar hardcore. Verder kijkt hij graag Netflix. Zijn favoriete eten? Een pizza. Riley zit op de Balans en taal vindt hij het leukste vak. Zijn voetbalhart klopt voor Feyenoord en Cristiano Ronaldo is volgens Riley de beste voetballer ter wereld. Een favoriete speler in het keurkorps van SEV heeft hij nog niet, want net als Daan geeft Riley aan de spelers nog niet te kennen. Het mooiste moment bij SEV? Dat is een heel lastige vraag, want Riley vindt alles leuk, als het maar voetbal is. Op de vraag wat Riley wil worden noemt hij niet alleen profvoetballer, maar ook werken bij de politie spreekt hem erg aan. We wensen Daan en Riley nog heel veel mooie jaren toe bij onze club en voor zaterdag heel veel plezier! Met deze boys duimen we voor een goed resultaat.