• Pupillen van de Week: Sam en Noah Kloosterman

  10 nov 2022
 • Met drie punten in de tas keerde ons eerste elftal afgelopen zaterdag terug uit Kralingen. Komende zaterdag staat een mooie derby op het programma: de mannen van hoofdtrainer Kenneth Soechit nemen het dan op tegen Haagse Hout. Dat is zeker geen unicum, want de Haagse ploeg was de laatste jaren al vaker onze tegenstander. Wat wel uniek is, is dat we voor het eerst in de geschiedenis twee Pupillen van de Week mogen begroeten.

  Toen Sam en Noah Kloosterman ruim anderhalf jaar geleden voor het eerst hun opwachting maakten bij een training moest ik even met mijn ogen knipperen: de broers lijken als twee druppels water op elkaar, maar zijn geen tweeling. Sterker nog: Sam (8) is een klein jaartje ouder dan zijn broertje Noah (7). De boys spelen inmiddels beiden in de JO9-1. Sam doet dat afwisselend als verdediger en rechtsvoor, terwijl Noah als rechtsvoor en als linksvoor uit de voeten kan.

  De gebroeders Kloosterman zitten niet alleen bij elkaar in het voetbalteam, maar ook bij elkaar op De Zonnewijzer in Leidschendam. Daar houden ze onder anderen hun teamgenootjes Daan en Gijs gezelschap. Sam houdt ervan om op school lekker met zijn handen bezig te zijn: knutselen vindt hij het leukst. Noah vindt vooral gymnastiek erg leuk: ‘Van lekker actief bezig zijn, word ik heel blij.’

  Als De Klassieker weer op het spel staat, is de spanning in huize Kloosterman voelbaar. Hoewel Sam veel clubs goed vindt, klopt zijn hart toch vooral voor Ajax. Volgens Noah is Feyenoord de beste profclub van Nederland. Beide jongens vinden een speler van Paris Saint-Germain de beste ter wereld, maar niet dezelfde. Noah kiest voor Kylian Mbappé, terwijl de voorkeur van Sam uitgaat naar Lionel Messi. ‘Messi kan heel goed dribbelen met de bal en penalty’s schieten’, aldus de oudste broer. Ook een niveautje lager hebben de jongens een favoriet. In het keurkorps van SEV is Jasper Koning de favoriete voetballer van Sam (‘Hij heeft een goede vrije trap’) en Wessel van Huizen van Noah.

  Sam kijkt het liefst naar Spongebob Squarepants, Noah is dol op films. Het liefst kijkt de jongste van de twee naar The Grinch. Daarvoor of daarna schalt dan Dance Monkey uit de speakers of – bij Sam – muziek uit de Top40 en alles waar je op kunt dansen. Sam maak je blij met een bezoekje aan McDonalds, Noah eet graag sushi (‘Die met de gebakken uitjes erop’).

  De broers zijn eensgezind als het gaat om hun droombaan: ze willen allebei graag profvoetballer worden. Voorlopig hebben ze het bij SEV erg goed naar hun zin. Gevraagd naar het hoogtepunt in de afgelopen anderhalf jaar geeft Sam aan dat hij er vooral van geniet om met zijn team een wedstrijd te spelen op zaterdag en daarna een patatje te eten en AA te drinken met zijn teamgenoten. Noah vindt het tof dat de JO9-1 echt een hecht team is geworden van voetbalvrienden. Hij kijkt altijd uit naar de trainingen en de wedstrijden.

  Wat een leuke broers, wat een mooie verhalen! Sam heeft zelf geen vragen meer, maar steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken en roept, met een vette knipoog: ‘Scouts, here I come!’ Zijn jongere broer Noah rondt het gesprek af: hij zou het heel gaaf vinden om een keer mee te mogen trainen met de grote jongens van het eerste elftal. Nou, Noah, dat kun je zaterdag best aan de trainer of aan je favoriete speler Wessel vragen. Wie weet!

  We duimen voor drie punten. Laten jullie in ieder geval nog even weten of jullie een leuke middag hebben gehad? Veel plezier!