• Nog drie wedstrijden te gaan in de reguliere competitie en de opdracht aan de SEV-selectie was duidelijk: puntverlies zou waarschijnlijk leiden tot een ongewenst lange zomerperiode zonder voetbal. En zelfs met allemaal gewonnen wedstrijden blijft het hopen dat een scenario als in de 4e klasse F ons bespaard blijft (waarbij deze zaterdag een dubieuze uitslag van 1–37 te noteren viel, waarbij een andere vereniging “de pineut” werd). In de thuiswedstrijd bleek RAS echter al een behoorlijke ploeg te hebben met enkele vaardige en gedreven spelers en het was duidelijk dat SEV de mouwen kon gaan opstropen.
    Na een periode aftasten met kleine kansjes voor beide doelen duurde het tot de 24e minuut voor de eerste grote kans voor SEV. Jasper Koning zag Fares Daoudi vrijstaan, deze passeerde de uitkomende doelman, maar helaas slaagde een verdediger erin de bal nog voor de doellijn weg te halen. Daarmee brak een periode aan waarin SEV meerdere kansen kreeg. De grootste was opnieuw voor Fares, maar dit keer raakte zijn schot helaas slechts de paal. Kort voor rust kreeg Michiel van der Zwan nog een goede kopkans, maar de fraaie voorzet van Thomas bleek net 1 cm te hoog om goed te raken en zo brak de rust aan met 0–0.
    Na de thee was de eerste grote kans dit keer voor RAS, gelukkig belandde de bal op de binnenkant van de paal en in de rebound eindigde deze poging op het dak van het doel.
    Helaas moest onze doelman Jeroen Meulink na een uur spelen vervangen worden toen een aanvaller onnodig hard op hem doorliep. Kaj Voorwinden was zijn vervanger en hij liet zien z’n mannetje te staan.
    Net toen de SEV-aanhang wat nerveus begon te worden, opende Simon met een heerlijke schuiver de score, zijn eerste doelpunt in competitieverband voor SEV 1! Twee minuten later herhaalde hij bijna dit kunstje, maar dit keer bleef zijn schot onder de keeper liggen. Kort voor tijd verdubbelde SEV de score: een verre inworp van Ariya Farsi zorgde voor zoveel verwarring dat een RAS-verdediger zijn eigen doelman passeerde. In de laatste minuut volgde zelfs nog de 0–3, toen een verdediger zijn lichaam wel heel erg tegen de spelregels in gebruikte. De terecht toegekende strafschop werd feilloos door Fares benut.