• Rubriek: Langs de lijn

  15 nov 2022
 • Nee, niet het bekende sportprogramma maar dit seizoen een vaste rubriek in deze nieuwsbrief. Wekelijks staan er bij de SEV-teams – van hoog tot laag en van jong tot oud – vaste supporters langs de lijn. Soms meerdere wedstrijden op één dag. Weer en wind deert hen niet. Wie zijn deze echte liefhebbers? Een van deze veel en graag geziene supporters is Paul van Rooijen. Tijd om hem eens te vagen wat hem naar de velden trekt.

 • Om dus maar met de deur in huis te vallen….Paul, hoe ziet jouw voetbalzaterdag er uit?
  Met een brede lach: soms veel te vroeg met de JO16-1 als jeugdleider. Onze talenten als Casper en Thijmen helpen die coaches worden. En Lev onze keeper steunen. In de middag thuis supporter bij SEV-1 als dat past. Uit wordt lastig.

  Hoe lang loop je al rond op de kastelenring?
  Tja, dat was nog aan de Heuvelweg dus ...uhhh… begin 1988 als ouder, 30 jaar als jeugdtrainer, technische commissie en bestuurslid en nu weer jeugdleider. De cirkel is bijna rond.

  Ben je ook doordeweeks actief bij SEV?
  Peinzend… ja, dat ben ik heel lang geweest. Maar nu niet meer na 30 jaar.

  Heb je zelf ook gevoetbald en zo ja, waar?
  Hahaha, ja, tot mijn 60-ste! 25 jaar OSC op zaterdag- en zondag en daarna bij SEV. Zelfs nog kampioenschap bij SEV mogen vieren.

  Wat is er zo leuk aan deze sport?
  Lees allemaal FC Sapiens! Klopt als een bus. (In dit boek geven hoogleraar psychologie Mark van Vugt en schrijver Kees Opmeer een antwoord op de vraag waarom de mens eigenlijk voetbalt. Red.)

  We blijven je dus voorlopig zien bij SEV?
  Zeker. Bij leven en welzijn sta ik langs de lijn!