• Rubriek: Trainer aan het woord - deel 10

  17 dec 2019
 • Iedere maand interviewen we een trainer van SEV. In deze nieuwsbrief is Joey Weijne aan het woord. Hij is 30 jaar, woont samen met zijn vrouw Patty en dochters Fay en Yara in Wateringen. Hij houdt van voetbal, voetbal en nog eens voetbal en traint met veel plezier  SEV 2.

 • Hoe ben je bij SEV terecht gekomen?
  Ik heb zo’n drie jaar geleden gereageerd op de vacature voor trainer van SEV 2. Na gesprekken met Frank Dobbe en toenmalig hoofdtrainer Dennis Luhulima werd ik aangenomen.

  Heb je zelf ook gevoetbald?
  Ja, ik ben begonnen bij Duinoord, dat inmiddels is opgeheven. Daarna ben ik naar DEVJO gegaan. Deze club is later gefuseerd met SV Voorburg tot Forum Sport. Daarna heb ik nog even gevoetbald bij RKDEO en KMD, maar door blessures was ik helaas genoodzaakt te stoppen. 

  Heb je een favoriete club en profspeler?
  Ik kan van heel veel teams genieten. Van het balbezit en positiespel van Manchester City, tot de pressing van Liverpool en de verdedigende organisatie van Atletico Madrid. De beste speler van de wereld? Dat is voor mij Lionel Messi. Hij staat écht ver boven de rest.

  Wat vind je leuk aan trainer zijn?
  Het werken met een groep jonge (en soms ook oudere) gasten. Ik hoop natuurlijk dat ik ze wat kan bijbrengen, waardoor ze het spelletje op een nog leukere manier beleven. En als ik dan dingen terug zie in een wedstrijd die ik ze geleerd heb tijdens één van de trainingen… dan ben ik een trotse trainer!

  Hoe zou je jezelf als trainer omschrijven?
  Nou, eerlijk gezegd denk ik dat je dat beter aan de spelers kan vragen. Maar als ik toch iets moet zeggen? Ik probeer mijn team aanvallend te laten spelen. Door vanuit de opbouw tot kansen te komen en te scoren.

  Wanneer ben je als trainer tevreden?
  Als trainer ben ik eigenlijk nooit 100% tevreden. Ik zie altijd genoeg ruimte voor verbetering. Neemt niet weg dat ik, als we winnen blij ben en als we verliezen niet blij. Maar in elke overwinning kan iets negatiefs zitten en in elke verlies iets positiefs. Als je begrijpt wat ik bedoel…😊

  Wat zijn volgens jou de sterke punten van SEV 2?
  De saamhorigheid vind ik echt de kracht van dit team. Recent zijn we met het voltallige 2e gaan eten bij Humphrey's Restaurant Den Haag. De spelers hebben dit zelf georganiseerd. Superleuk toch?

  Heb je nog een boodschap voor de SEV-leden?
  Ik vind SEV een mooie vereniging. En om dat zo te houden en uit te breiden hebben we natuurlijk iedereen nodig!