• Rubriek: Trainer aan het woord - deel 12

    18 feb 2020
  • Iedere maand interviewen we een trainer van SEV. In deze nieuwsbrief zetten we Dennis Appelo in de spotlights. Hij is 40 jaar, vader van twee van onze SEV-spelers en trotse trainer van de JO15-1, het team van zijn oudste zoon.

  • Vertel eens iets over jezelf?
    Ik ben Dennis Appelo en alweer 15 jaar getrouwd met Annemarie. We wonen in Leidschendam aan de Duinmeierij en hebben dus twee jongens. Ze voetballen beiden bij SEV. Dani is 15 jaar en Micha is 10 jaar. Ik kan genieten van een lekkere Italiaanse maaltijd. En in mijn vrije tijd kijk ik graag naar series en films.

    Hoe zou je jezelf als trainer omschrijven?

    Ik benader de kinderen op een positieve manier en vind humor heel belangrijk… want tijdens de training en de wedstrijd moeten we natuurlijk wel kunnen lachen!

    Heb je een favoriete club en profspeler?

    Ik geniet van meerdere profclubs, maar door mijn kinderen trekt op dit moment FC Barcelona. En dan vooral Frenkie de Jong. Ik ben heel benieuwd hoe hij zich zal gaan ontwikkelen bij Barca.

    Hoe ben je bij SEV terecht gekomen als trainer?

    Daar kan ik kort en bondig over zijn: doordat mijn kinderen er zijn gaan voetballen 😊!

    Heb je zelf ook gevoetbald?

    Jazeker! Mijn jeugdclub was SV’35 en jaren later heb ik bij SEV5 gespeeld. Het is helaas lastig om het trainerschap te combineren met zelfs speler zijn. Dus vandaar dat ik nu zelf niet meer voetbal. Maar door het trainen trap ik natuurlijk nog wel regelmatig zelf een balletje.

    Wat vind je leuk aan trainer zijn?

    Ik geniet ervan om met de spelers samen ergens naartoe te werken, ze te motiveren en plezier te laten hebben in voetbal.

    Wanneer ben je als trainer tevreden?

    Ik ben tevreden als we ons tijdens de trainingen en wedstrijden voor de volle 100% hebben gegeven, ongeacht het resultaat.

    Wat zijn de sterke punten van de JO15-1?
    De JO15-1 heeft wat meerdere sterkte punten: de vriendschap, de gedrevenheid, de saamhorigheid, betrokkenheid en er heerst bovenal een heel gezellige sfeer. Een topteam dus wat mij betreft!

    Heb je nog een boodschap voor de SEV-leden?
    Geniet van de sport, het spel en de vriendschappen die eruit ontstaan!