• Rubriek: Trainer aan het woord - deel 13

  17 mrt 2020
 • Iedere maand interviewen we een trainer van SEV. In deze nieuwsbrief is de veertigjarige Raymond Bink aan het woord. Hij is een echte voetballiefhebber en assistent trainer van de JO14-1, het team waar zijn talentvolle dochter Tessa als enige dame voetbalt.

 • Vertel eens iets over jezelf.
  Ik ben Raymond Bink en woon in Leidschendam. Ik ben getrouwd met Marja en we hebben twee kinderen. Tessa speelt dus in de JO14-1 en onze zoon Jesse voetbalt in de JO10-2 bij de buren, RKAVV. Je kunt me wakker maken voor brood met saté of een heerlijke BBQ.

  Mijn hobby`s zijn (hoe kan het ook anders)…voetballen,  FIFA spelen op de PS4 en een avondje N.A.C. op zijn tijd. 

  Heb je een favoriete voetbalclub en speler?
  Mijn favoriete club is N.A.C. Breda, ook al gaat het nu even niet zo goed. De beste speler van de wereld vind ik Messi omdat hij soms ongrijpbaar is...

  Hoe ben je bij SEV terecht gekomen?
  Toen Tessa 6 jaar was, wilde ze graag een keer mee trainen. SEV organiseerde een open dag en Tessa wilde meteen lid worden. Sindsdien ben ik ook trainer/leider bij SEV. Dit jaar ben ik assistent trainer bij de JO14-1. De mannen en dame van dit team noemen me ook wel de materiaalman en hebben zelfs een lied voor me gemaakt. Ik wacht alleen nog op de CD presentatie 😊…

  Heb je zelf ook gevoetbald?
  Ik heb zelf een paar jaar bij de veteranen van SEV gespeeld, maar door omstandigheden ben ik daar mee gestopt.

  Wat vind je leuk aan trainer zijn?
  Wat ik het leukste vind aan trainen, is het bezig zijn met de jeugd en zien wat je ze allemaal in een jaar kunt bijbrengen. Maar het plezier maken vind ik echt belangrijker dan de prestaties, dat wordt overal nog wel eens vergeten. Lol hebben in het voetballen is tenslotte toch wel echt waar het om draait!

  Wanneer ben je als trainer tevreden?
  Ik ben tevreden als iedereen zijn stinkende best heeft gedaan én met een lach op het gezicht weer naar huis gaat.

  Wat zijn de sterke punten van de JO14-1?
  Ik vind het team met combinatievoetbal erg goed. Maar ook de strijd die ze vaak voeren vind ik mooi om te zien. Verder ben ik trots als ik zie dat Tessa als meid leuke duels tegen de mannen wint, zeker tijdens de wedstrijden op zaterdag.

  Heb je nog een boodschap voor de SEV-leden?
  Ben zuinig op je vrijwilligers en waardeer het vele werk wat ze doen! Dat mis ik nog wel eens.