• Rubriek: Trainer aan het woord - deel 14

  19 mei 2020
 • Iedere maand interviewen we een trainer van SEV. In deze nieuwsbrief willen we graag de nieuwe trainer van de onderbouw aan je voorstellen: René Wieffering

 • Vertel eens iets over jezelf.
  Ik ben René Wieffering, vrijgezel, 54 jaar en woon in Mariahoeve in Den Haag. Ik werk sinds een paar jaar als dataspecialist bij de afdeling EHBO van het Nederlands Rode Kruis.  Daarvoor heb ik 28 jaar bij AEGON gewerkt, maar helaas bij de financiële crisis boventallig verklaard. Naast voetbal zijn mijn hobby’s muziek (Pink Floyd, Supertramp), buiten zijn in de natuur en fotografie. Vooral actiefoto’s van voetballers vind ik erg leuk om te maken. Ik ben al sinds mijn 17e bezig als jeugdtrainer en heb bij diverse clubs alle leeftijden en niveaus getraind. Daarnaast heb ik ook veel ervaring in voetbalkampen en clinics. 

  Wat vind je leuk aan trainer zijn?
  Sportief (buiten) bezig zijn met kinderen. Vooral na een lange dag op kantoor achter een beeldscherm. Ik vind het een uitdaging om de trainingen zo te geven dat de kinderen spelenderwijs beter worden als voetballer. Daarmee wel rekening houdend met wat nodig is op oudere leeftijd en voorkomen dat kinderen vaardigheden verkeerd aanleren. Daarnaast lever je een niet onbelangrijke bijdrage aan de maatschappij.

  Wanneer ben je als trainer tevreden?
  Als voetballertjes veel plezier hebben met het leren van het voetbalspelletje.

  Heb je zelf ook gevoetbald?
  Ik heb tot drie jaar geleden mijn hele leven met heel veel plezier met mijn voetbalvrienden bij de buurman RKAVV gevoetbald. 

  Wat is je lievelingseten?
  T-bone steak met patat.

  Heb je een favoriete voetbalclub en speler?
  Ajax, Barcelona en alle andere clubs die voetballen in het gedachtengoed van Johan Cruijff. Mijn favoriete spelers zijn na Messi, Donny v/d Beek en Frenkie de Jong.

  Heb je nog een boodschap voor de lezers?
  Net zoals het voetballen zelf is het begeleiden van jeugdspelers een teamprestatie. Ik hoop met mijn kennis en ervaring vooral een stimulerende en coördinerende rol daarin te gaan spelen bij SEV.