• Rubriek: Trainer aan het woord - deel 15

  18 nov 2020
 • Iedere maand interviewen we een trainer van SEV. In deze nieuwsbrief is Ferry Lassche aan het woord. Hij is trainer van het SEV-RKAVV mixed team JO14-1.

 • Ferry woont samen met zijn vrouw Rebecca en hun kinderen Jonne en Faas in Leidschendam. Je kunt wel zeggen dat hij sportief is, want racefietsen, mountainbiken, zwemmen en barefoot running beoefent hij allemaal! Daarnaast brengt hij zijn vrije tijd graag door met familie, hun hond, lezen en klussen. Indisch eten is zijn favoriete maaltijd. Zijn favoriete club in de eredivisie is ADO. Maar wanneer de Champions League start, gaat ie helemaal op in het spel van AJAX.

  Hoe zou je jezelf als trainer omschrijven?
  Ik ben een gemotiveerde trainer en ik train de jongens met heel veel plezier. Ik vraag er wel inzet voor terug!

  Heb je zelf ook gevoetbald?
  Mijn voetbalcarrière is gestart op 5-jarig leeftijd bij SEV. Bij deze mooie club ben ik mijn hele carrière blijven hangen. In deze periode heb ik veel vrienden gemaakt door het voetballen en hele mooie hoogtepunten gekend. Op mijn 27e moest ik helaas stoppen met voetballen, vanwege een blijvende blessure.

  Wat vind je leuk aan trainer zijn?
  Voetbal is een sport waarin wat mij betreft alles zit. Het teamgevoel, de techniek, tactiek, het inzicht, de inzet, het karakter en natuurlijk winst en verlies... Dit gevoel wil ik overbrengen tijdens mijn trainingen aan de jeugd. Als ik hiervan dan ook maar iets terug ziet komen bij de spelers, krijg ik daar écht energie van.

  Je geeft training aan een bijzonder team, de JO14-1, dat bestaat uit leden van SEV en RKAVV. Kun je daar iets meer over vertellen?
  De samenwerking tussen beide clubs verloopt goed vind ik. Uiteraard is er altijd wel iets wat beter kan. Over deze verbeteringen wordt gesproken en naar gehandeld. Je merkt een positieve houding en het aanpakken van hobbels.

  Geef je de trainingen alleen? Of doe je dit samen met iemand van RKAVV?
  Op maandag wordt de training gegeven door een tweetal trainers (Jan van Os en Yorrit Migchelsen) van RKAVV. Op donderdag sta ik alleen op het veld. Dit is goed te doen gezien de grootte van de groep.

  Het is natuurlijk een rare periode nu met Corona. Alleen trainen, geen wedstrijden. Hoe houd je je team gemotiveerd?
  Dat is wel een dingetje. Naast Corona hebben we ook een aantal keren flink verloren. De kunst is dan om zelf positief te blijven en veel te lachen. We proberen ook alternatieve te bedenken op zaterdag, zoals wedstrijden en toernooitjes onderling.

  Over je huidige team kun je wellicht nog niet veel vertellen, je traint ze nog maar kort. Maar in het algemeen: wanneer ben je als trainer tevreden?
  Tevredenheid krijg ik wanneer het gevoel goed is. Een goed gevoel krijg ik wanneer inzet en lol samengaat. Wanneer afspraken nagekomen worden. Wanneer er verbetering te zien is.

  Heb je nog een boodschap voor de SEV-leden? Of iets anders wat je leuk vindt om te vertellen?
  In mijn periode als voetballer kwam het wel eens voor dat wij mee voetbalden met een team van RKAVV. Door het samen voetballen met onze buren heb ik vele mooie mensen leren kennen. Het voetballen/sporten heeft altijd gezorgd om laagdrempelig in contact te komen met mensen. Tot op de dag van vandaag geniet ik hier nog steeds van!