• Rubriek: Trainer aan het woord - deel 16

  16 feb 2021
 • Regelmatig interviewen we een trainer van SEV. In deze nieuwsbrief is de 22-jarige Valentijn Ebbers aan het woord. Ooit als mini begonnen bij SEV en nu speler in het eerste van SEV. Daarnaast verzorgt hij samen met twee teamgenoten het trainerschap van de JO13-1. Maak kennis met deze enthousiaste aanvaller!

 • Vertel eens iets over jezelf.
  Ik ben dus 22 jaar oud en heb een hele leuke vriendin, Aimée. Ik woon momenteel nog in Laakkwartier met drie andere selectiespelers: Jay van der Heiden, Michiel van der Zwan en Thomas LoManaco. We wonen hier nu een jaar, maar omdat Thomas gaat verhuizen naar Amerika, gaan wij met zijn drieën een stukje dichter bij het centrum wonen.

  Wat doe je als je niet voetbalt?
  Ik ben dit jaar begonnen op de PABO in Den Haag en vindt het lesgeven op de basisschool echt onwijs leuk. Daarnaast werk ik bij Humphrey’s Scheveningen, een restaurant. Over eten gesproken… mijn lievelingseten is shoarma!

  Hoe lang voetbal je al bij SEV? En wat is je positie?
  Ik voetbal al mijn hele leven bij SEV en heb het altijd super naar mijn zin gehad. Ik begon op mijn 5e en zit nu alweer in mijn 17e seizoen! Ik ben zolang als ik voetbal al aanvaller geweest en ben altijd opzoek naar manieren om te scoren. Want ja, dat vind ik gewoon het allerleukste.

  Kun je iets vertellen over SEV1, het team waar je in speelt? Waar ben je trots op? Waar ligt de uitdaging voor jullie?
  Sinds ik bij het eerste speel, gaat het eigenlijk niet zo goed. Ik ben direct vanuit de B1 in de selectie gekomen. Sindsdien zijn we al twee keer gedegradeerd. Wel jammer natuurlijk! Maar ondanks dat hebben we gewoon een onwijs gezellig team. We zijn erg gemotiveerd en kijken als team naar een weg om weer te stijgen in de competitie. Om dan uiteindelijk weer in de 2e klasse te kunnen voetballen. Dat is ons doel.

  Het is natuurlijk een rare periode nu met Corona. Geen trainingen, geen wedstrijden. Hoe zorg je dat je in conditie blijft? En hoe onderhouden jullie als team contact met elkaar?
  Omdat ik samenwoon met een aantal teamgenoten, kunnen we samen af en toe toch lekker sporten. Soms gaan we voetballen, maar we doen ook wel eens iets anders, zoals bijvoorbeeld basketballen. Ook tijdens het training geven aan de JO13-1 doe ik wel eens mee om lekker in beweging te blijven.

  Je regelt wekelijks (op dinsdag en donderdagavond) de trainers vanuit SEV1 voor de JO13-1. Geef je zelf ook wel eens een training?
  Vier jaar geleden ben ik samen met Michiel en Thomas begonnen met het trainerschap. We werden de hoofdtrainers van de C. Dit hebben we twee jaar gedaan. Het kostte uiteindelijk toch te veel tijd door alles wat eromheen geregeld moest worden. Om toch betrokken te blijven, wilden we wel graag training blijven geven. Ik heb dit samen met een aantal selectiespelers opgepakt de afgelopen twee jaren. Ik regel nu dat er elke week twee andere selectieleden voor de JO13 staan om de training te verzorgen. Ik vind dit natuurlijk zelf ook leuk en daarom geef ik zelf ook vaak een weekje training.


  Als je een oproep zou mogen doen om nieuwe jeugdleden te werven, wat zou je dan zeggen? Waarom zouden ze bij SEV moeten komen voetballen?
  In alle jaren dat ik bij SEV voetbal, heb ik het altijd erg naar mijn zin gehad en leer je steeds meer mensen kennen. Omdat het niet een super grote club is, is het voor mijn gevoel veel gezelliger dan een club waar vooral naar prestaties wordt gekeken. Dit wil niet zeggen dat ik de prestaties niet belangrijk vind, maar ik vind dat plezier minstens net zo belangrijk moet zijn.