• Rubriek: Trainer aan het woord - deel 18

  16 nov 2021
 • Iedere maand interviewen we een trainer of leider van een SEV-team. Wat is er leuk aan vrijwilliger zijn bij SEV, hebben ze naast voetbal nog andere hobby’s, wat is de kracht van hun SEV-team en hebben ze nog een boodschap voor de leden van SEV? Dit keer een interview met Yannick, Tim en Mick, drie goede vrienden én de trainers van onze jongste jeugdteams.

 • Vertel eens iets over jullie zelf en hoe jullie met elkaar in contact zijn gekomen.
  Yannick, ik (Tim) en Mick zijn eigenlijk al een hele tijd goede vrienden van elkaar. We zitten bij elkaar in de Senioren 5 op Forum Sport en houden ontzettend veel van voetbal! Daarnaast doen we alle drie nog een hbo-studie, en zijn we alle drie regelmatig aan het werk in de horeca.

  Hoe zijn jullie bij SEV terecht gekomen?
  Vorig jaar ben ik begonnen met het meelopen van de trainingen van René. Dit omdat alle horeca op dat moment dicht was en ik daar fulltime in werkte. Zodoende ben ik via Ben de Haan, de vader van mijn vriendin, op SEV geïntroduceerd. Al snel merkte ik dat ik de trainingen nog leuker vond als ik 1 of 2 vrienden meenam, en hulp was altijd welkom! Aan het einde van het seizoen is René weggegaan bij SEV en werd de vraag gesteld of wij ons wilde ontfermen over de jongste 2 jeugdteams. Hier stonden wij alle drie voor open en zodoende zijn we nu de trainers van de jongste jeugd!

  Wat vinden jullie leuk aan trainer zijn?
  Wat wij het leuke vinden aan de trainingen geven is vooral het plezier wat er bij de kinderen die we trainen vanaf komt. Altijd als ze weglopen vragen we of ze het leuk vonden, hier wordt altijd heel enthousiast op gereageerd ‘ja echt superleuk, bedankt trainer!’. Dat geeft je altijd een extra boost om volgende week weer te komen! Daarnaast weten wij als geen ander hoe leuk het is als je op die leeftijd door iemand van onze leeftijd wordt getraind. En dat merk je ook heel erg terug in het gedrag van de kinderen.

  Wanneer zijn jullie als trainer tevreden?
  Wij zijn eigenlijk als trainers snel tevreden als de jochies het naar hun zin hebben. Dat is het belangrijkste voor ons! Daarnaast zie je de laatste tijd ook echt heel erg veel vooruitgang bij de teams zitten, en dat motiveert je om ze nog beter training te geven. Onze teams doen het ook ontzettend leuk in de competitie en is het 50/50 met winnen of verliezen.

  Voetballen jullie zelf ook?
  Zelf zijn we alle drie onze hele leven al spelend op Forum Sport in Voorburg. Mick en Yannick zitten al iets langer bij elkaar in het team dan ikzelf (Tim). Ik zelf ben er ongeveer 4 jaar geleden bij gekomen. Hiervoor was ik zelf altijd spelend in de selectie van Forum Sport.

  Wat is jullie favoriete voetbalclub en -speler?
  Yannick: mijn favoriete voetbalclub blijft toch altijd wel Chelsea en mijn favoriete speler Mason Mount ook spelend bij Chelsea. Mick en Tim: Onze club blijft altijd ADO Den Haag en zullen hier trouw aan blijven! Hiernaast vinden we Sergio Ramos een van de beste spelers.

  Hebben jullie nog een boodschap voor de lezers van de SEV-nieuwsbrief?
  Wij vinden het ten eerste superleuk dat we deel mogen uitmaken van deze fantastische club. En wij hopen dat de jeugd de komende jaren alleen nog maar meer blijft groeien, dat we op een gegeven momenten wel 6 verschillende teams hebben, en dat we nog meer jongens van Forum moeten halen om te komen helpen trainen (bij wijze van)! We wensen iedereen een mooi voetbaljaar toe. Als je ons tegenkomt, spreek ons gerust een keertje aan!