• Rubriek: trainer aan het woord - deel 3

  15 jan 2019
 • Iedere maand interviewen we een trainer van SEV. In deze nieuwsbrief is de enthousiaste Marco Mertens aan het woord. Hij is trainer van de JO8 en JO9 teams op maandag en woensdag. Daarnaast is hij trainer bij de voetbalacademie. En hij vertelt graag over zijn liefde voor voetballen en trainer zijn.

 • Marco Mertens is 48 jaar en woont in Rijswijk. Zijn favoriete club is FC Barcelona. Hij is gek op pastagerechten. Zijn hobby’s zijn heel divers, namelijk voetbal, voetbal en nog eens voetbal 😊. Zijn grote voorbeeld is een trainer die zich realiseert dat de som van de individuele kwaliteiten en ontwikkeling het team vormt.

  Hoe ben je bij SEV terecht gekomen?
  Op aanbeveling van een voetbalkennis ben ik in contact gekomen met Ton Jenner. Net zoals Ton Jenner ben ik ook 'opgegroeid' met het Wiel Coerver-boek: 'Leerplan voor de ideale voetballer'. Naast Ton heb ik in korte tijd veel geleerd van collega-trainers Dion van Velzen en Julian Jenner.

  Heb je zelf ook gevoetbald?
  Jazeker! Ik heb gevoetbald in de jeugd van Vios (t/m B-junioren), waarna ik twee seizoenen voor de landelijke A-jeugd (nu eredivisie JO-19) van RKAVV heb gespeeld. De stap naar de senioren maakte ik naar (destijds) amateurhoofdklasser Wilhelmus, waar ik een korte periode heb gespeeld.

  Wat vind je leuk aan trainer zijn?
  Het is geweldig om kinderen van allerlei leeftijden te mogen trainen en zich te laten ontwikkelen tot een steeds betere voetballer!
  Ik vind het mooiste van het trainen van de jonge jeugd dat ze al spelenderwijs steeds meer verantwoordelijkheid nemen in het spel en gedisciplineerd zie worden. Ik kan erg genieten van jongens en meisjes die passievol aan het trainen zijn om zichzelf te verbeteren. Ik hoop nog lang te kunnen bijdragen aan het sportieve rendement van de jeugd en de club!

  Nu het tweede seizoen bij SEV in volle gang is, begint onze trainingsmethodiek zijn vruchten af te werpen. Teamresultaten verbeteren en inmiddels zijn er twee jonge jongens uitgenodigd voor een stage bij Feyenoord! Leuk voor de jongens, maar ook voor SEV en ons als trainers. En ja, vol enthousiasme zetten we door met de voetballertjes!

 • Bekijk hier eerdere edities van 'Trainer aan het woord':

  Deel 1: Trainer Ferdy Wielink (JO13-1)

  Deel 2: Trainer Kenneth Wezer (JO19-1)