• Rubriek: trainer aan het woord - deel 5

  19 mrt 2019
 • Iedere maand interviewen we een trainer van SEV. Wat is er leuk aan trainer zijn, hebben ze naast voetbal nog andere hobby’s, voor welke maaltijd kunnen we ze ‘s nachts wakker maken en wat is de kracht van hun SEV-voetbalteam? Dit keer vragen we de sympathieke Rob de Bruyckere het voetbalshirt van het lijf. Hij is trainer, leider en scheidsrechter van de G-teams van SEV.

 • Wat doe je als je geen trainer bent bij SEV?
  Ik werk fulltime op de financiële administratie en ben nu gedetacheerd bij de Rijksoverheid. Mijn hobby’s zijn volleyballen, lezen en fietsen. Fietsen mee op de auto en dan ergens in Nederland een paar dagen achter elkaar door mooie gebieden fietsen. Gezond bezig en genieten van de natuur, daar houd ik van!

  Wat eet je het liefst? Waar kunnen we je voor wakker maken?
  Ik kan niet afblijven van dropjes, maar daar hoef je me nu ook weer niet voor wakker te maken 😊. Ik ben een groot liefhebber van alles wat de Italiaanse keuken te bieden heeft.

  Heb je zelf ook nog tijd om een balletje te trappen bij SEV?
  Ik ben jarenlang zaalvoetballer geweest bij SEV, maar probeer nu soms een balletje mee te trappen tijdens de trainingsavonden. Mag geen naam hebben in mijn geval.

  Wie is je favoriete (prof) voetballer van dit moment? En heb je een favoriete club?
  Feyenoord en ADO hebben al jarenlang mijn sympathie. Toch hoop ik van harte dat Cristiano Ronaldo, die ik op voetbalgebied gewoon de beste vind, Ajax binnenkort geen pijn zal doen. Ongelofelijk wat deze speler al heeft gepresteerd en nu nog steeds doet op zijn 34e!

  Je bent trainer, leider én scheidsrechter van de G-teams. Ik denk niet dat alle SEV-leden bekend zijn met het fenomeen G-team. Kun je daar iets over vertellen?
  We hebben twee teams met volwassenen die competitie spelen en een flinke groep jeugdspelers, waarmee we alleen trainen. Ik train de jeugd en fluit regelmatig een wedstrijd van onze G1 en G2. Onder de vlag van Stichting Sportbelang SGK wordt er al ruim 25 jaar G-voetbal gespeeld bij SEV. Hierbij staat de G nadrukkelijk niet voor Gehandicapt, wat vaak wordt gedacht, maar is G-voetbal wel bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Klinkt kort door de bocht, want hierin is veel diversiteit. Het is dan ook een leuke uitdaging om te zorgen dat iedereen zich prettig voelt binnen het G-voetbal en het vooral gezellig vindt om hiervan deel uit te maken. Dat zit meestal wel goed, want we hebben veel mensen die er al vanaf het ontstaan van het G-voetbal bij SEV bij zijn. Met een zeer betrokken groep vrijwilligers proberen we 35 tot 40 mensen een leuke tijd bij SEV te bezorgen. Er komt veel bij kijken om alles naar wens te laten verlopen, maar we komen steeds beter op de kaart te staan, zowel binnen als buiten SEV. Naast vele leuke, terugkerende zaken zoals de Penaltybokaal, het Pannenkoekentoernooi, wedstrijden tegen Walking Football en de Politie hebben we elk jaar ons eigen toernooi. En om de vijf jaar geen eigen toernooi, maar wel een kampweekend met alles er op en er aan! Verder proberen we natuurlijk om eenieder op zijn/haar niveau te laten voetballen, want we zijn natuurlijk ook nog een voetbalvereniging. Vanaf dit seizoen is G1 een wat meer prestatiegericht team en bij G2 ligt de lat wat lager, maar wordt ook met enthousiasme geprobeerd om elke keer weer goede uitslagen neer te zetten.

  Hoe lang werk je al met de G-teams. Wat vind je leuk aan werken met de teams?
  Zelf ben ik nu ongeveer acht jaar actief in het G-voetbal, waarbij de eerste jaren alleen als trainer van de jeugd. Het leuke is het plezier dat je bij de kinderen ziet en dat begint al als ze je na een week weer zien. Dat plezier is besmettelijk en neem je ook weer met je mee naar huis. Met een leuke groep trouwe vrijwilligers trainen we onze jeugd, waarbij herhalen van oefeningen erg belangrijk is. We krijgen behalve van de kinderen zelf ook vaak leuke reacties van de ouders. Dit alles maakt het voor iedereen leuk om hierbij betrokken te zijn. Toen ik coördinator werd binnen het G-voetbal is het trainen helaas veel minder geworden, maar het doet ook goed om te merken dat het “werken achter de schermen” ook resultaat oplevert, al is dat vaak niet altijd direct merkbaar voor de buitenwacht.

  Wat kunnen de andere SEV-teams leren van de G-teams?
  De grote kracht van onze G-mannen en enkele vrouw is, dat ze altijd uitkijken naar de wedstrijd, training of activiteit. Ze verzaken niet zo gauw en zijn altijd enthousiast. Ze laten elkaar en anderen in hun waarde en ze zijn vaak ontwapenend eerlijk. Als iedereen zo’n positieve houding heeft, straalt dat door naar jou zelf, je team en dus je voetbalplezier.

  Heb je nog een boodschap voor de lezers van de SEV-nieuwsbrief?
  Vaak speelt een van onze G-teams op zaterdag een thuiswedstrijd. Dat is dan op veld 11, gelegen naast de parkeerplaats van RKAVV, om 14.00 uur. Erg leuk en leerzaam om eens te gaan kijken!

  NB. Op de foto staat Rob samen met Christian Frederiksz, die Rob namens de Stichting Sportbelang Gehandicapten (SGK) een brochette mocht opspelden wegens 25-jarig lidmaatschap van zowel SGK als SEV.

   

   

 • Bekijk hier eerdere edities van 'Trainer aan het woord':

  Deel 1: Trainer Ferdy Wielink (JO13-1)

  Deel 2: Trainer Kenneth Wezer (JO19-1)

  Deel 3: Trainer Marco Mertens

  Deel 4: Tim en Rik Orta (JO17-1)