• Rubriek: Trainer aan het woord - deel 7

  21 mei 2019
 • Iedere maand interviewen we een trainer van SEV. Wat is er leuk aan trainer zijn, hebben ze naast voetbal nog andere hobby’s, wat is de kracht van hun SEV-voetbalteam. Dit keer vuren we de vragen af op de enthousiaste en gedreven Ronald Freen. Hij heeft al heel veel SEV-jeugdteams onder zijn hoede gehad en was het afgelopen seizoen trainer van de JO17-2 en JO19-1.

 • Ronald Freen straalt als hij over SEV en voetbal praat. Zijn enthousiasme is aanstekelijk. Als hij geen trainingen geeft, dan staat hij langs het veld om zijn twee jongens aan te moedigen. Verder wil hij geen thuiswedstrijd van ADO missen. Hij werkt als buschauffeur bij Connexxion en we mogen hem wakker maken voor een lekkere Chinese maaltijd!

  Voetbal je zelf ook?
  Nee, helaas niet zo veel meer, omdat ik het erg druk heb als trainer. Maar als ik tijd heb probeer ik zo veel mogelijk mee te doen met de veteranen van SEV.

  Wie is je favoriete (prof) voetballer van dit moment? En heb je een favoriete club?
  CR 7 natuurlijk. Mijn favoriete club is ADO Den Haag (maar dat is eigenlijk geen verrassing meer als je net verteld hebt dat je bij alle thuiswedstrijden aanwezig bent 😊).

  Sinds kort ben je weer trainer bij SEV. Vertel eens iets meer over jouw SEV-geschiedenis?
  Ik ben net als zovele vaders begonnen met training geven aan mijn kinderen. Dat is begonnen bij het peutervoetbal van SEV bij Mink Kuijt. Toen ging ik met Glenn Duijzer en Maiko van Leeuwen het eerste MP-team van SEV begeleiden. Gaandeweg ben ik meer trainingen gaan geven en ook heb ik een aantal cursussen gevolgd. Zo heb ik de pupillen trainerscursus, techniektraining gevolgd en ik heb mijn TC3 diploma behaald.

  Na de MP’s heb ik training gegeven aan de F6, F2 en daarna heb ik als hoofdtrainer de F1 getraind. Daarmee ben ik kampioen geworden, samen met Steven van Beek. Vervolgens heb ik training gegeven aan de JO9 en de JO10, de teams waarin mijn zonen destijds voetbalden.

  Dit seizoen ben ik werkzaam als hoofdtrainer van de JO11 en JO12 bij Oliveo in Pijnacker en als trainer van de JO17-2 bij SEV. In de winterstop ben ik door SEV benaderd of ik de JO19 wilde overnemen, dus ook deze jongens train ik de rest van het seizoen. Aankomend seizoen word ik hoofdtrainer van de JO19 samen met Dennis Beumer. En daar hebben we echt veel zin in.

  Wanneer ben je als trainer tevreden?
  Ik ben altijd tevreden als er veel plezier is binnen het team en ik leid ze graag op om ze beter te maken. Als die combinatie er is dan is mijn doel bereikt!

  En heb je, tot slot, nog een boodschap voor de SEV-leden?
  Ik ben altijd heel blij dat er veel vrijwilligers een taak bekleden binnen SEV. Maar de club is toch nog altijd op zoek naar meer ouders die als vrijwilliger willen helpen. Want zonder vrijwilligers komen we niet ver!

   

 • Bekijk hier eerdere edities van 'Trainer aan het woord':

  Deel 1: Trainer Ferdy Wielink (JO13-1)

  Deel 2: Trainer Kenneth Wezer (JO19-1)

  Deel 3: Trainer Marco Mertens

  Deel 4: Tim en Rik Orta (JO17-1)

  Deel 5: Rob de Bruyckere (G selectie)

  Deel 6: Frank Dobbe en Ton Speelberg