• Rubriek: Vele handen

  18 dec 2018
 • De Oudpapiervrijwilligers

  Wij zijn Nathalie en Gert Ros. Onze twee zoons voetballen al meer dan 12 jaar bij SEV. Jeffrey in de JO15-2 en Wesley in de JO19-1. Sinds anderhalf jaar zijn wij 'oudpapier-vrijwilliger'. Iedere donderdagavond zijn we daar mee bezig. We nemen ook wel eens deze taak over als een van de andere oudpapier-vrijwilligers ziek of op vakantie is. Deze klus gaat het hele jaar door! Iedere dag en ook in de winterstop en vakanties. 

  Al het oud papier dat in de kooi is gezet moet netjes in de papiercontainer worden neergezet. De hoeveelheid papier is zeer wisselend. De ene keer is de kooi tot aan de nok toe gevuld en staan er vaak nog grote stukken karton naast. En de andere keer staan er maar een paar zakken en doosjes met papier. 

  Eigenlijk vinden wij het fijn als er veel papier in de kooi staat. Dit betekent dat de container dan lekker snel vol zit en een leuk bedrag voor SEV oplevert. We kunnen wel zeggen dat gemiddeld één keer in de vier à vijf weken de container vol zit en omgewisseld wordt. En dan zit hij ook goed vol! 

  Het fijnste vinden wij het als de mensen hun oud papier in papieren zakken of in dozen aanleveren. Of gebundeld met een touwtje eromheen. Zij kunnen het ook netjes achterlaten in de dozen die daar speciaal voor staan in het hok.

  Het valt op dat de laatste tijd helaas er ook veel afval (plastic, piepschuim en vuilnis) in het hok te vinden is. Dit kost ons onnodig veel extra tijd want dat mag niet in de papiercontainer. Dus als u oud papier inlevert, wilt u het dan ontdoen van verpakkingsmaterialen en andere rommel? Dit scheelt de mensen van de papiercontainer een hoop werk. Dus wij zijn heel blij met al uw oud papier mits correct ingeleverd. Alvast bedankt voor uw medewerking.

  Vorig seizoen waren 15 containers van gemiddeld zo’n 4300 kg goed voor een totale hoeveelheid van ca. 65.000 kg papier. Dat leverde ca. 6800 euro op! Een fiks bedrag op de SEV-begroting dus. Vandaar de oproep om toch vooral oud papier naar SEV te brengen.