• Rubriek: Vele handen - deel 8

  21 jan 2020
 • We vergeten het wel eens! Maar … ook bestuursleden zijn vrijwilligers! Vrijwilligers die veel tijd stoppen in SEV. Aan het woord Theo Tetteroo.

 • Toen ik ruim 50 jaar geleden bij mijn ouders aangaf dat ik op voetbal wilde deden ze navraag bij onze buren, waarvan de zoon op al voetbal zat. Dat bleek SEV te zijn, dat beviel daar heel goed, en zo werd ik, als goed katholiek, lid van het protestants-christelijke SEV. Maar van geloofsrichtingen binnen de club was toen al geen sprake meer (wel vonden alle activiteiten op zaterdag plaats).

  Al vanaf het begin voelde ik me thuis bij deze vereniging: ik heb een prima “voetbaljeugd” gehad, werd heel goed opgevangen en herinner me nog met veel plezier jeugdleiders als Piet van Wijgerden en Arie Dijkhuizen. Ook mijn jongere broers en andere familieleden werden lid van SEV en speelden ieder op hun eigen niveau: selectie of louter voor de recreatie. 

  Na de jeugd ging ik naar de senioren, en ook daar stond de teamgeest voorop. Jarenlang heb ik onder de bezielende leiding van Herman van der Heiden deel mogen uitmaken van SEV 7, voor kenners: SUF 7 geheten. En anders dan de naam wellicht doet vermoeden was (ook!) SUF 7 tot grote prestaties in staat, getuige het feit dat we in een bepaald jaar zelfs de “kampioensschaal” in de wacht wisten te slepen.

  Daarna volgden nog enkele jaren waarin het mij vergund was om met mijn 3 oudste zoons samen te spelen (SEV-familievereniging!). En ook bij de wedstrijden die ik bij de veteranen speel, al zijn het er niet veel, voel ik me thuis. 

  Intussen was ik al in het vrijwilligerswerk van SEV terecht gekomen. Rob de Ruijter vroeg me voor de Jeugdcommissie toen ik leider was van het team van een van mijn zoons en ik voelde me gelijk goed opgevangen in de JC. En zo gold dat later ook voor het Algemeen Bestuur, de scheidsrechterscommissie en andere commissies of vrijwilligersactiviteiten waar ik mee te maken kreeg.

  Het is fijn om met elkaar ervoor te zorgen dat de vereniging kan blijven draaien. Of dat nu eens in de zoveel tijd kantinedienst is of wat anders: zo maken wij het mogelijk dat elke zaterdag weer al die voetballers, van welk niveau, leeftijd, achtergrond dan ook, hun favoriete spelletje kunnen spelen.
  Om dat mogelijk te maken steken wij toch graag met elkaar de handen uit de mouwen!

  En de (nabije) toekomst? Natuurlijk maak ik mijn termijn als secretaris af. Over ruim twee jaar zien we dan wel verder. Bij SEV is altijd veel te doen dus ik ga me niet vervelen, in welke rol? Dat zal de toekomst leren!

  Theo Tetteroo Secretaris