• Scheidsrechterscorner - deel 9

  17 sep 2019
 • WEEK VAN DE SCHEIDSRECHTER

  Ook dit jaar vindt de 'Week van de Scheidsrechter' weer plaats. Een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. De Week van de Scheidsrechter is van 5 tot en met 13 oktober 2019.

 • Enige tijd geleden was ik in de prettige gelegenheid om een jeugdwedstrijd van SEV te mogen leiden tegen een club uit de Haagsche regio, een club met de nodige reputatie… Een vooroordeel maakte zich (helaas) meester van mij, maar ik maakte mij natuurlijk op voor een leuke pot voetbal. Het was de week van de scheidsrechter en als scheidsrechters coördinator maak ik daar altijd werk van, zowel binnen als buiten het veld. Maar je hebt natuurlijk geen idee wat je kan verwachten in die week. Het is natuurlijk geen ‘moetje’ en in die hoedanigheid dan ook een verrassing of de teams er iets mee doen op zo’n dag.

  Ik zag in mijn ooghoek alle spelers van de Haagse tegenstander inclusief leiding op me af komen.

  Iedereen, maar dan ook iedereen, gaf mij een hand en bedankte mij op voorhand al met mijn optreden als scheidsrechter. Ik was dusdanig verrast door deze actie en werd er stil van. Ik werd er verlegen van en mensen die mij kennen weten dat er dan echt wel wat moet gebeuren. Na deze geweldige actie kreeg ik eigenlijk indirect weer het gevoel dat ik een prachtige hobby heb. Ik zeg: KNVB, missie geslaagd!

  Wederzijds respect en vooroordelen in de prullenbak alstublieft! In het jaar 2009 kwam ik overigens voor het eerst in aanraking met het fenomeen ‘Week van de Scheidsrechter’ en werd door toenmalig teamleider van SEV 3, Arjan Brugmans, in het zonnetje gezet. Sindsdien maak ik me hard voor dit geweldige initiatief vanuit Zeist. Mijn vooroordelen zijn naar de achtergrond verdrongen door het prachtige optreden van dit jeugdelftal uit het Haagse!

  Eigenlijk zou het elke week de ‘Week van de Scheidrechter’ moeten zijn, temeer wij een uitstervend ras zijn! Maar da’s helaas een utopie…

  Schrijft u mee of kijk eens op www.knvb.nl/assist/assist-scheidsrechters/week-van-de-scheidsrechter 

  5 oktober t/m 13 oktober 2019 = Week van de Scheidsrechter


  Stephan Jansen

  Scheidsrechters coördinator SEV