• Hard, onsportief? Welnee, niets van dat alles! Toch drie rode kaarten. Zoals zo vaak bij sportwedstrijden” je moet erbij geweest zijn”. Na de flinke nederlaag afgelopen week had trainer Kenneth Soechit voor een andere speelwijze gekozen. Zoetermeer mocht op de eigen helft de bal rondspelen en eerst in de buurt van de middenlijn drong de compact spelende thuisploeg aan. Gevolg was wel dat in de openingsfase de thuisploeg niet aan aanvallen toekwam. Ook de bezoekers werden niet gevaarlijk maar kwamen wel binnen tien minuten op voorsprong. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet werd door de laatste groen/witte linie niet goed beoordeeld en met een fraaie halve omhaal scoorde Akash Singh de 0 – 1. Langzaam maar zeker nam SEV het initiatief over. Eerst raakte Paul Jansen boven de boomlange doelman Ypeij de lat en niet veel later kreeg Jasper Koning een vrije kopkans. De bal verdween net langs de verkeerde kant van de paal. In de 40e minuut ziet Koning vanuit zijn ooghoeken Fares Daouadi vertrekken. Slechts ten koste van een overtreding kon Kevin Vijou Daouadi afstoppen. Rood en een vrije trap. Het is de linkerspits zelf die de bal fraai in de kruising krulde. Rust 1 – 1. Na de hervatting golfde het spel nu wel op en neer en zo gebeurde het dat in de 53e minuut Zoetermeer de diepte zocht. Nu was het Jeremy Knegtmans die de overtreding maakte en ook hij kon de douche opzoeken. Met 10 tegen 10 toch wat meer ruimte op het veld maar de kansen bleven schaars. In de 65e greep de SEV-defensie wat gemakzuchtig in werd eigenlijk de 1 – 2 cadeau gedaan. Vanaf dat moment deed de hardwerkende thuisploeg er alles aan om de stand gelijk te trekken. Zoetermeer daarentegen probeerde met tijdrekken de drie punten veilig te stellen. Zo gebeurde het dat in de 90e minuut SEV een inworp mocht nemen vlak voor de dug out van de bezoekers. Koning wilde het spel snel hervatten maar kreeg van zijn directe tegenstander de bal niet overhandigd. Zijn (minuscule) duwtje was genoeg voor veel geel/blauw kabaal en leidde er uiteindelijk toe dat de overigens prima fluitende scheidsrechter Stolwijk ook hem de rode kaart voorhield.