• Lekker najaarsweer, veel publiek, terras vol en een tegenstander die waarschijnlijk fietsend sneller op Sportpark Kastelenring zou arriveren dan met de auto. GraafWillemIIVac, vooraf genoemd als één van de titelfavorieten, probeerde vanaf de opening SEV vast te zetten op de eigen helft. De thuisploeg voetbalde toch vrij makkelijk onder de druk uit en zo duurde het tot de 15e minuut tot het eerste doelgevaar ontstond. Een voorzet van Wessel van Huizen werd door de verdediging van de bezoekers terug gekopt naar de net uitgelopen doelman Tim van der Vlist. Met een sierlijk boog verdween de bal over Van der Vlist maar tot opluchting van de bezoekers eindigde het kunstleer net naast het doel. Licht veldoverwicht voor GraafWillem maar hele grote kansen voor SEV. Zo zette Jasper Koning tot drie keer toe een SEV-ver vogelvrij voor doelman Van der Vlist en kreeg de overal aanwezige Michiel van der Zwan een riante mogelijkheid SEV op voorsprong te koppen. Verder dan een schot op de paal kwam SEV niet. Rust 0 – 0.

    Na de thee opende GraafWillem wat feller en de bezoekers kwamen dan ook in de 52e minuut op 0 – 1. De voorzet op maat vanaf de rechtervleugel werd simpel bij de eerste paal ingetikt. SEV schrok hier toch wel van en niet veel later verdubbelde GraafWillem de voorsprong. Toen stroopten de groen/witten de mouwen nog eens extra op. Linksachter Cees Jan van den Bergh ging in de 65e minuut op avontuur en kon alleen ten koste van een overtreding rand zestienmeter worden afgestopt. De vrije trap van Valentijn Ebbers ging via de muur over Van der Vlist en SEV is, zoals dat zo fraai heet, terug in de wedstrijd. Dat gaf de Leidschendamse burger moed en een handvol minuten later bereikte Wessel van Huizen linkerspits Niels van Houwelingen. Op volle snelheid vloog Van Houwelingen langs de verdedigers en rondde knap af 2 – 2.

    Luid applaus van de vele supporters maar dat verstomde weer 5 minuten later toen slecht verdedigen van de thuisploeg tot een wel hele eenvoudige treffer leidde 2- 3. Het sein voor trainer Kenneth Soechit om alles op alles te zetten. Zes man in de aanval en met nog maar 2 verdedigers creëerde SEV goede kansen maar gaf het ook veel ruimte weg. Hier maakte GraafWillem gretig gebruik van en in plaats van de 3 – 3 (grote kopkans Paul Janssen) werd het simpel 2 – 4. Hardwerkend probeerde SEV het tij te keren en in de 90e minuut lukte het Wessel van Huizen om een vrije trap van Van den Bergh knap in te schieten 3 – 4. Verder kwam SEV niet meer.