• HPSV 1 - SEV 1: 4-1

Afgetekend maar niet volgens de verhoudingen in het veld. Zie hier de eindconclusie van deze wedstrijd. Een uiterst effectieve thuisploeg en in de afronding hopeloos falende bezoekers. Het was even slikken vorige weekend en dan is het altijd prettig als je een weekje later wat recht kan zetten. De thuisploeg heeft al wel de eerste drie punten op zak en SEV blikt nog met enige angst terug naar de vorige wedstrijd tegen de Zuiderparkers. Die nederlaag zat ook bij de meegereisde supporters – keurig op 1,5 meter - nog vers in het geheugen. Kaplaarzen aan en paraplu bij de hand, vorige week nog korte broek en T-shirt, tja het is Nederland. Het veld was door de wispelturige weergoden wat glad maar daar hadden beide teams evenveel last van. HPSV had de eerste mogelijkheid na ruim tien minuten spelen en door aarzelend optreden van de SEV defensie was het meteen 1–0. SEV nam direct het initiatief en reeg de hele, hele grote kansen aaneen. Een handvol mogelijkheden oog in oog met de HPSV doelman werd gemist en ook een lobje richting het geheel leeg doel eindigde op de lat. Zo ga je rusten met 1–0 maar gezien de kansen is er alle vertrouwen in een driepunter.

Direct na rust ging SEV verder met het missen van opgelegde kansen en na 65 minuten volgde bij een counter een rommelige situatie in het zestienmetergebied waarbij de SEV-verdediging probeerde combinerend weer op te bouwen maar de bal in de voeten schoof van een Hagenaar 2–0. Kort daarna brengt Tim de Jong met een fraaie vrije trap de spanning terug. De krul in de bovenhoek betekende 2–1. SEV ging nog aanvallender voetballen en langs de kant werden de gemiste kansen niet meer geteld. Dat het de bezoekers niet mee zat deze middag, bleek ook maar weer eens 10 minuten voor tijd. Een vrij ongevaarlijke bal werd door de hard werkende aanvoerder Van Huizen net verkeerd geraakt en verdween met een grote boog achter doelman Voorwinden 3–1. Het sierde SEV dat alsnog met man en macht de aanval werd gezocht en met negen spitsen ontstond natuurlijk het risico op een uitval. Dat gebeurde dus ook kort voor tijd: 4–1.